DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Çin’ de yine virüs endişesi; salgında 2. dalga riski endişeleri artıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Çin’ de yine virüs endişesi; salgında 2. dalga riski endişeleri artıyor

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülkede yeni koronavirüs vakaları tespit dildiğini açıkladı. Vakaların tamamı Pekin’ deki Xinfadi tarım pazarıyla bağlantılı olduğu açıklandı. Virüs’ün somon balığı tahtalarında görüldüğü tespit edildi.

Çin’ de bir süre önce vaka sayısı sıfırlandığı açıklanmış ve dikkatler yurtdışı kaynaklı önlemlere yönelmişti. Ancak yeni tespitedilen 39 vakanın da tamamının Xinfadi kaynaklı olduğu bildirildi. Son tespit edilenlerle birlikte doğrudan ya da dolaylı olarak tarım pazarından virüs kapan vaka sayısı 81’ e yükseldi.

Çin, daha önce pandeminin çıkış adresi olarak görülen Wuhan’ da gereken tedbirleri aldığını gösterdi. Bu nedenle yeni enfeksiyon taraması daha çok diğer ülkelerden dönen vatandaşlarında yoğunlaştı. Vaka azalışı ardından günlük yaşamın normalleşmesini sağladı.

Ancakbu kez ‘ikinci dalga’ endişeleri henüz tartışılıyorken aynı şehirde 2 ay aradan sonra koronavirüs riski yine kendini gösterdi. Xinfadi’ deki tarım pazarı Asya’ daki en büyüklerinden biri; kentin sebze ve meyvelerinin% 90’ı buradan karşılanıyor. Bu nedenle bulaş riskiendişeleri artrıyor. Çin otoritesi hemen Pazar yerinde sınırlamalar getirerek kontolü sağladı; 24 saat polis gözetimine alınarak orada çalışanlar teste tabi tutuluyor.

Şehirde spor salonları gibi toplu yerlerde bulunma ve ve turizm gibi seyahat etkinliklerinde bazı tedbirler alındı; bölgede ilköğretim okullarının açılması beklemeye alındı.

Çin Ulusal Sağlık Bakanlığı yeni korona vakalarında virüs kaynaklı yeni can kaybı bildirmedi.

YORUM YAP