DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘COVID-19, dünyayı harekete geçmeye teşvik etmesi gereken bir uyarıdır’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘COVID-19, dünyayı harekete geçmeye teşvik etmesi gereken bir uyarıdır’

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Pandemi, uluslararası işbirliğinin açık bir testidir, esasen başarısız olduğumuz bir testtir.” Dedi.

Antonio Guterres iklim krizine COVID-19’da olduğu gibi “ihtilaf ve kargaşa” ile yaklaşılmaması konusunda uyardı; ”dünya, iklim krizini COVID-19 gibi ele alırsa en kötüsünün olmasından korkarım” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in “COVID-19’dan sonra küresel yönetişim” konulu video zirve düzeyindeki Güvenlik Konseyi üyelerine seslendi.

BM Genel Sekreteri, “Küresel hazırlık, işbirliği, birlik ve dayanışma eksikliği” olduğunu söyleyerek, küresel ölüm sayısı 1 milyona yaklaşırken koronavirüsün kontrolden çıktığını ve 30 milyondan fazla kişinin enfekte olduğunu söyledi.

Guterres, “Pandemi, uluslararası işbirliğinin açık bir testi ve esasen başarısız olduğumuz bir testtir” dedi.

Guterres: ‘Dünya çok kutupluluğa doğru ilerliyor.’

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres konuşmasında, dünyanın artık iki kutuplu veya tek kutuplu olmadığını ve bunun yerine çok kutupluluğa doğru ilerlediğini belirtti ve dikkat çekici uyarılarda bulundu:

“100 yıl önce çok taraflı yönetişimin etkili mekanizmaları olmadan parçalanma ve kutuplaşma yaşadık. Sonuç Birinci Dünya Savaşı oldu, ardından ikinci (Dünya Savaşı).”

COVID-19, dünyayı harekete geçmeye teşvik etmesi gereken bir uyarıdır. “Başka seçeneğimiz yok. Ya amaca uygun küresel kurumlarda bir araya geliriz ya da bölünme ve kaos tarafından eziliriz.”

Güvenlik Konseyi üyeleri birbirini eleştirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Çin hükümetinin üst düzey diplomatı Wang Yi, COVID-19 sonrası küresel yönetişim konulu sanal konsey toplantısında ABD’yi eleştirdi.

ABD Büyükelçisi Kelly Craft ise “Hepiniz utanmalısınız” cevabını verirken, “Şaşırdım ve bugünkü tartışmanın içeriğinden hoşnut olmadım… Konsey üyeleri bu fırsatı eldeki kritik meseleden çok siyasi meselelere odaklanmak için kullandı” dedi.

Lavrov, herhangi bir ülkenin adını söylememekle birlikte, salgının devletler arasındaki farklılıkları derinleştirdiğini kaydetti.

YORUM YAP