DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Covid-19′ un sonuçları bilim kurgu filminden daha kötü olabilir!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Covid-19′ un sonuçları bilim kurgu filminden daha kötü olabilir!’

Dünya Sağlık Örgütü’nün özel temsilcilerinden David Nabarro, korona pandemisinin ‘daha yeni başladığını’ söyleyerek dikkat çekici bir iddiada bulundu, buna göre ‘Covid-19′ un sonuçları bilim kurgu filminden daha kötü olabilir!’

Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19 konusundaki özel temsilcilerinden biri olan David Nabarro, yeterli önlem almayarak durumun kontrolden çıkmasına yol açan hükümetleri eleştirdi. Daha önce de “Virüs hala kötü.” uyarılarıyla sürece dikkat çeken Nabarro, şimdilerde pandeminin ekonomik-sosyal yansımalarını vurguladı.

Nabarro, korona pandemisinin daha yeni başladığını söyleyerek, ‘sonuçları herhangi bir bilim kurgu filminden daha kötü olacak’ dedi.

Nabarro, mevcut durumu ‘gerçekten utanç verici’ diyerek ülkelerin pandemi hazırlığına yatırım yapmadıklarını ve DSÖ’nün ocak ayındaki uyarılarını yeterince dikkate almadıklarını belirtti.

“Bu korkunç bir durum. Dünyayı sadece bir resesyona değil, muhtemelen yoksulların ve yeterince beslenemeyenlerin sayısını ikiye katlayan, yüz milyonlarca küçük iş yerini iflasa sürükleyen devasa bir ekonomik daralmaya yol açacak şekilde kontrolden çıkmış bir sağlık meselesi…” olarak değerlendirdi.

YORUM YAP