DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi fesh edildi!..

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi fesh edildi!..

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiği açıklandı. Resmi Gazete’de cuma gecesi yayımlanan nüshasında ‘Fesh’ duyurusu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Karar’a göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedildi. Karar, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3. maddesi gereğince alındı.

Türkiye, Sözleşme’yi imzaya açıldığı 11 Mayıs 2011 tarihinde imzalamış, 14 Mart 2012 tarihinde ise TBMM’ de onaylamıştı.

CHP’ den tepki

Konuyla ilgili olarak eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, fesh kararında TBMM’nin açık iradesinin ‘yok sayıldığını’ belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: “Bu gece alınan kararlar sonrası kimse Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu iddia edemez. Anayasal haklar güvence altında değildir. Tek adam rejimi sorunları, krizleri büyütüyor.” dedi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’ tan açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da sıfır tolerans ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

YORUM YAP