DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

CUMHURİYET KADINLARI’NA ‘TALİBAN’ TEPKİSİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
CUMHURİYET KADINLARI’NA ‘TALİBAN’ TEPKİSİ

CHP Yunusemre Kadın Kolları Başkanlığı ve 29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Baskanlığı’ndan ayrı ayrı yapılan açıklamada, Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin “Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz ve selamlıyoruz” şeklindeki bildirisi kınandı.

Haber: Nezih VAROL

CHP Yunusemre Kadın Kolları adına Meral Demir ile Yunusemre Hukuk Komisyonu Başkanı
Av. Pınar Kına, ‘Cumhuriyet Kadınları Derneği’ni ihbar ediyoruz’ başlıklı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Hiçbir ulusal egemenlik değeri, hiçbir kültürel, insani değer taşımayan, bütün dünyanın nefretle andığı terör örgütü Taliban, iktidarı gasp ederek, katlederek, işgal ederek, demokrasiyi yıkarak Afganistan’da siyasal iktidarı ele geçirmiştir. Tüm dünyanın gözleri önünde ülkelerinden kaçmaya çalışırken canlarından olan insanlar, hepimizi derinden sarsmıştır.

Ancak ülkemizde Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) adıyla dün bir bildiri yayınlanmıştır. Bildiri sanki Afganistan’da şeriat güçleri bir terör tarafından yönetimi zorla ele geçirmemiş gibi ‘Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz ve selamlıyoruz’ başlığı ile paylaşılan bildiriyi kınıyoruz. Afganistan’da yönetimi ele geçiren terör örgütü Taliban’dan kaçmak için çatılardan atlayan, sosyal medya üzerinden yardım çağrılarında bulunan kadınlar herkesin malumudur. Afgan kadınlarının yıllardır sosyal hayatın, çalışma hayatının içinde yer almak için verdikleri mücadeleyi yok sayarak, Taliban rejiminde kimliklerinin tamamen yok sayılacağı ilan dahi edilmişken, CKD’nin ‘Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz ve selamlıyoruz’ bildirisi asla kabul edilemez.”

“TALİBAN TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DANİSKASIDIR”

CKD’nin yayınladığı bu bildiri ile suç işlediğinin ifade edildiği açıklamada ayrıca, “Terör seviciliğini gözler önüne seren metin, Terörle Mücadele Kanunu gereği de suçtur. Partimizin Yunusemre İlçe Başkanlığı’nca şikayet edilmiştir. Davanın takipçisi olacağımızı ve terör sevicilerinin ‘Cumhuriyet’ adını taşıyan bir derneğin çatısı altında kadın düşmanlığı yapmalarına göz yummayacağımızı paylaşıyoruz” denildi.

29 EKİM KADINLARI’NDAN DA KINAMA GELDİ

29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan da sosyal medya hesabından bir duyuru yayınlayarak yaşanan gelişmeleri kınadı. Duyuruda şu ifadeler yer aldı: “Bilmeyen ve duymayan arkadaşlar için yazıyorum, CKD genel merkezinin yapmış olduğu talihsiz basın açıklamasından sonra iki gündür telefonum susmuyor. Biz bu düşünceleri kabul etmediğimiz için, değerli arkadaşlarımla CKD Manisa Şubesi’ni 26 Eylül 2020 tarihinde fesih ettik. Benim bu dernekle hiç bir ilgim alakam yoktur.

Biz aydın kadınlar her durumda ve her koşulda asla ve asla Atatürk ilke ve devrimlerinden, O’nun çizdiği yoldan ayrılmayacağız. Bu ilke ve düşünceler dogğrultusunda 29 Ekim Kadınları Derneği’ni kurduk. Yani Taliban’ı kabullenen ve selamlayanların bizimle ilgisi ve bağı yok. Önemle duyurulur.”

 

YORUM YAP