DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Dahi girişimci Elon Musk ‘tekelleşme’ üzerinden yasaklara tepki gösterdi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Dahi girişimci Elon Musk ‘tekelleşme’ üzerinden yasaklara tepki gösterdi

Son günlerde Mars yolculuğa idealleriyle, uzaya roket fırlatmada özel sektör başarısıyla gündemden düşmeyen dahi girişimci Elon Musk tekelleşmeye tepki gösterdi.

Bu kez hedefinde dünyanın en önemli dağıtım zinciri markası Amazon sitesi yer aldı. Musk, yazar Alex Berenson’un “Unreported Truths about Covid-19 and Lockdowns” kitabının satışının durdurulduğunu öğrenince “Bu çılgınlık” diyerek satıştaki tekelleşme iddiası üzerinden tepki gösterdi.

Kitap ‘gerçekler’ başlığında karantina hakkında coronavirüs örneğinden giderek ‘bilgi’ ve medyanın tekelleşen yapısına dikkat çekiyor.

SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarından, Mühendis ve girişimci Elon Musk kitabın Amazon’ da satılmamasıyla ilgili olarak, “Tekelleşme yanlıştır.’’ ifadelerini kullandığı tweet attı.

Amazon ise durumun bir yanlışlıktan kaynaklandığını ve kitabın sitelerinde satılacağını duyurdu.

Nitekim yazar Alex Berenson’ un kitabı satış listesinde yerini aldı.

Yazar Alex Berenson’un daha önceki eserlerinde de tek yanlı bilgi akışını eleştirdiği başka örnekler de oldu; El Kaide ikili ajanları, Orta Doğu’da terörle savaş; ABD’de faaliyet gösteren İslami ve yerli terör hücreleri gibi…

Yazar  Alex Berenson haber kanallarından olsun, televizyon ağları, sosyal medya veya gazeteciliğin  ‘manipülatif’ kurguların dikkat çeken yazılar yazıyor.

YORUM YAP