DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Deprem Bölgesinde Çocuklara Acilen Psikososyal Destek Lazım

Yayınlanma Tarihi : Google News
Deprem Bölgesinde Çocuklara Acilen Psikososyal Destek Lazım

Türkiye 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Depremin sarsıcı etkisi süresine bağlı olarak çevre il ve ilçelerde ağır hasara yol açtı. Deprem Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da etkisini gösterdi.

Deprem bölgesinde can kayıplarının artışı endişe yaratırken, deprem sonrası yaşanan travma vakalarında özellikle çocukların ruh sağlığı da önemli bir gündem maddesi oluşturuyor.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Durum Fonu (UNICEF), deprem bölgesinde yaşayan 5,4 milyondan fazla çocuğun birçoğunun anksiyete, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu geliştirme riski altında olduğunu söyledi.

UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Avrupa’ daki Mülteci ve Göçmenler Özel Koordinatörü  Afshan Khan Türkiye ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, ‘’çocukların yaşadıkları travmayla başa çıkmak için acilen psikososyal desteğe ihtiyaçları var” açıklamasını yaptı.

Afshan Khan ‘’Depremlerin üzerinden iki haftayı aşkın bir süre geçmişken, aileler hâlâ barınaklarda ve geçici konaklama yerlerinde toplanmış durumda. Türkiye’deki çocukların acilen desteğimize ihtiyacı var.’’ dedi.

 

YORUM YAP