DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

DEVA’DA VEFA KRİZİ

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
DEVA’DA VEFA KRİZİ

DEVA Partisi’nin kurucu il başkanı Prof. Dr. Süreyya Sakınç, gördüğü bir çok olumsuzluğu parti genel merkezimize iletmesine rağmen çözüm bulamayıp, üstüne bir de il teşkilatı üzerindeki yetki ve tasarruflarına müdahele edilince istifa etti.

Haber: Nezih VAROL

DEVA Partisi’nin Manisa kurucu il başkanı Prof. Dr. Süreyya Sakınç büyük emek verdiği partisinden vefa göremeyince istifa etti. Sakınç, istifasının nedenini de anlattığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Kuruluşunda inanarak görev ve sorumluluk aldığım Deva Partisi Manisa kurucu İl başkanlığı görevimden ve parti üyeliğinden 06.01.2022 günü itibariyle istifa ediyorum. İl yönetiminde birlikte çalışma imkanım kalmayan kişiler ve çıkar gruplarının neden olduğu rahatsızlıkları ve siyaseten etik olmayan davranışlarını Parti Genel merkezimize defalarca  iletmeme rağmen, il başkanı olarak il teşkilatı üzerindeki yetki ve tasarruflarıma müdahele edilmiş ve siyaset yapmam engellenmiştir. İlkelerimin geçerli olmadığı Deva Partisi’nde siyaset yapma ve halkımıza hizmet etme imkanım kalmamıştır. Tüm Manisalı hemşehrilerime şahsıma gösterdikleri teveccüh için teşekkür ederim.”

Prof. Dr. Süreyya Sakınç’ın istifasıyla DEVA Partisi Manisa’da ilk büyük kırılmasını da yaşamış oldu. Bu olumsuz gelişmenin artçı istifalarla devam edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

YORUM YAP