DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘DEVLET AKLI VE TEAMÜLLER ORTADAN KALKTI’

Yayınlanma Tarihi : Google News
‘DEVLET AKLI VE TEAMÜLLER ORTADAN KALKTI’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Uşak’ ta partisinin il kongresine katıldı. Konuşmasına hükümetin tarım ve hayvancılık politikasını eleştirerek başlayan Davutoğlu şöyle konuştu:

”Bir taraftan girdi maliyetleri ile çiftçinin masrafları artarken diğer taraftan düşük taban fiyatları ve enflasyonu engelleme amacı ile ithalata izin vererek çiftçiyi tam bir kıskaca alıyorlar. Neden? Çünkü giden cahil bakan ‘Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz?’ dedi ya… Cahil bakan şunu bilmiyor. Mazot dolarla alınıyor, gübre dolarla alınıyor. Kendisi dolarla yaşıyor ya…!”

“DEVLET AKLI VE TEAMÜLLER ORTADAN KALKTI”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hükümet politikalarını devlet aklı ve teamülleri üzerinden de eleştirdi:

”Bakın şimdi devlet aklı nasıl işliyor, bunlar nasıl işletiyor. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’ne bir atama yapıldı. Bir haber çıktı. Genel müdür şu anda hapiste olan bir yapıyla ilişkileri olduğuna dair. 10 gün sonra müdürü görevden aldılar. Eğer atadığınız genel müdür ki bununla iş yapmış, haydi atadınız. Geçmişteki bağlantıları dolayısıyla sakıncalı biriyse sizin istihbaratınız nerede? Yok değilse neden görevden aldınız?..

Naci Ağbal’ı Merkez Bankası Başkanı yaptınız. 4 ay sonra görevden aldınız. Suçu ne? Faizi artırmış olmak. Şu anki MB başkanı faizi düşürecek diye geldi, düşürmedi. Neden görevde tutuyorsunuz?

Merkez Bankası orta vadeli program açıkladı. Enflasyon hedefini yüzde 16,5 olarak belirledi. 45 gün önce enflasyon hedefi yüzde 14 diye açıklanmıştı. 45 gün içinde ciddi bir sapma var. Nasıl oluyor bu iş? Çünkü en iyi kadrolarla çalışmıyorsunuz, kurumsal kültürü öldürüyorsunuz.

Boğaziçi Üniversitesine rektör atıyorsun. Bütün üniversite kaynıyor 6 ay sonra görevden alıyorsun. Bunlar ne üniversitelerde ne Merkez Bankasında kurumsal kültür bıraktılar. Ne ekonomi bıraktılar. Hiçbir şey bırakmadılar.”

 

YORUM YAP