DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

DSÖ Uyardı: ‘Özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’da Kovid-19 hızla artıyor!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
DSÖ Uyardı: ‘Özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’da Kovid-19 hızla artıyor!’

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 ‘un özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’da arttığına dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 salgınının “endişe verici bir aşamaya girdiğini” belirtti.

“Kuzey yarımküre kışa girerken, özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’da vakaların hızla artmaya başladığını görüyoruz. Kış geldiğinde gelecek birkaç ayın zorlu geçeceğini biliyoruz.” dedi.

Ghebreyesus, şöyle konuştu;

“Hemşire ve doktorlar salgının ilk günlerine göre, virüse yakalanan hastalara nasıl en iyi şekilde bakacaklarını daha iyi biliyor. Ancak hastane kapasitesine ulaşıldığında ve aşıldığında hem hastalar hem de sağlık çalışanları için çok zor ve tehlikeli bir durum ortaya çıkacak. Bu nedenle, tüm hükümetlerin bulaş zincirlerini kırmaya ve hem hayatları hem de geçim kaynaklarını kurtarmaya yardımcı olmak için temel prensiplere odaklanması önem arz ediyor.”

Ghebreyesus, küresel dayanışma ve milli birlik çağrısını yineleyerek,

“Biz büyük küresel bir aileyiz ve kazanacağız.” dedi.

YORUM YAP