DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Koronavirüs aşısı bulunup yaygınlaşıncaya kadar 2 milyon kişi hayatını kaybedebilir’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Koronavirüs aşısı bulunup yaygınlaşıncaya kadar 2 milyon kişi hayatını kaybedebilir’

Dünya Sağlık Örgütü, (World Health Organisation- WHO) koronavirüs aşısının bulunup yaygın şekilde kullanılmaya başlamasına kadar 2 milyon kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedebileceğini açıkladı.

Şimdiye kadar dünya genelinde 32 milyon 800 binin üzerinde vaka tespit edildi, 994 bin 385 kişi hayatını kaybetti.

İsviçre’nin Cenevre kentinde basın açıklamasında bulunan DSÖ’nün Sağlık Acil Durum Programı’nı yöneten Doktor Mike Ryan, ”Sıkı tedbirler alınmasaydı bu sayının bugün ‘daha da yüksek’ olabileceğini” belirtti.

Mike Ryan, aşı bulunmadan önce Covid-19’dan hayatını kaybedenlerin 2 milyonu bulup bulamayacağı ile ilgili soruya, “Bu kesinlikle hayal edilemez, ama imkansız değil. Çünkü 9 ayda 1 milyon insanı kaybettiğimize bakarsak ve sonra önümüzdeki 9 ayda aşı bulma ile ilgili gerçeklere bakarsak, muhtemel..” yanıtını verdi.

Kış mevsimine yaklaşan Kuzey yarım küre için grip aşısı talebi arttı

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs salgını sırasında kuzey yarım kürede grip aşısı için taleplerin arttığını, bazı ülkelerin bu aşıyı tedarik etmekte sıkıntılar yaşadığını bildirdi.

DSÖ Gribe Hazırlık ve Müdahale Başkanı Dr. Ann Moen, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinde düzenlediği basın toplantısında mevsimsel etkilere dikkat çekti.

YORUM YAP