DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı koronavirüs’ün yeni dalga yayılımından endişeli

Yayınlanma Tarihi : Google News
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı koronavirüs’ün yeni dalga yayılımından endişeli

Dünya Sağlık Örgütü (WHO-World Health Organization) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 21 Haziran Pazar günü itibariyle bir günde dünya genelinde 183 bin yeni vaka kaydedildiği söyledi. Son konuşmalarında ”yüzleştiğimiz en büyük tehdit virüs değil, küresel düzeyde dayanışma ve liderlik eksikliği” ifadelerini kullanan (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus’un, koronavirüs’ün yeni dalga yayılımından endişeli olduğu belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki genel merkezinden yapılan sanal basın toplantısında konuşan Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Dün, 183 binden fazla yeni Covid-19 vakası bildirildi ki bu şimdiye kadar, tek bir günde kaydedilen en fazla vaka sayısı. Neredeyse her gün yeni ve korkunç bir rekor kırdığımız anlaşılıyor” açıklamasını yaptı.

Salgından en çok etkilenen ülke olan Amerika Birleşik Devletleri’nde, bu pazartesi günü alınan verilere göre yaklaşık 2.24 milyon vakada 119 bin 453 ölü sayısına ulaşıldığı belirtildi. ABD’yi Brezilya (49 bin 976), Birleşik Krallık (42 bin 632), İtalya (34 bin 634) ve Fransa’nın (29 bin 640) takip ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgının dünya çapında hala güçlü bir şekilde yayıldığını ifade etti.

Nitekim dünyada koronavirüs vakalarının sayısı 9 milyonu geçti.

YORUM YAP