DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi’ne göre Türkiye en güvenli ülkelerden biri

Yayınlanma Tarihi : Google News
Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi’ne göre Türkiye en güvenli ülkelerden biri

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi’ne (The World Tourism and Travel Council) göre Türkiye bu yaz seyahat edilecek en güvenli ülkelerden biri olarak tanıtıldı. Kuruluşun web sitesinde, Portekiz, Türkiye ve Suudi Arabistan’ı bu yaz eğlence amaçlı seyahatler için en güvenli yerler olarak kabul etti. Bu ülkelerin özel güvenlik protokolleri uygulamaya koyduğu belirtiliyor.

Gerçekten de Türkiye turistler için hem sağlık hem de destinasyon alanındaki hijyen kurallarının ciddi bir kontrol ve protokoller düzeyinde hazırlıklarını iyi yapan, ortam güvenliğini sağlayan birçok önlem aldı. Sertifikasyonlar ile havayolları, havalimanları ve diğer ulaşım araçları ile konaklama ve yeme-içme tesislerinde üst düzey sağlık ve hijyen koşullarının yerine getirildiğini belgeleyen şartlar üzerinden hizmet alanlarını turizm sezonuna hazırladı.

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi Türkiye’ yi en güvenli ülkelerden biri olarak gösteren yazısında aynı zamanda Avrupa destinasyonları arasında Madrid, Sevilla ve Barselona da turistler için güvenli yerler olarak önerildi.

Kurul, BM Dünya Turizm Örgütü tarafından onaylanan güvenlik protokollerinin, yolcuların kalacakları yeri seçmelerine yardımcı olacak ve uluslararası hijyen ve sağlık standartlarını karşılayacağını söyledi.

YORUM YAP