DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

EGİAD MELEKLERİ TARIMI KORUYACAK

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
EGİAD MELEKLERİ TARIMI KORUYACAK

EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz, “İklim değişikliğinin etkilerini tarımsal üretimde de hissettiğimiz bugünlerde, yenilikçi dijital çözümlerin sayısının artarak sürdürülebilir tarımın desteklenmesi geleceğimiz için oldukça kritik” dedi.

Haber: Nezih VAROL

Ege Genç İşindanları Derneği (EGİAD), “Tarım Teknolojileri Girişimi Agrovisio’nun değerlemesini 6 ayda 2’ye katlayarak 2 milyon Euro değerleme ile yeni yatırım turunu tamamladığını açıkladı. EGİAD’ın konuyla ilgili verdiği bilgide, “Yüzleşmekte olduğumuz iklim değişikliği tarımsal üretimdeki dalgalanmaların yüzde 32’sinden sorumlu. Bu öngörülmezlik tarım ürünü fiyatlarında kısa vadede bile yüzde 40’lara varan fiyat dalgalanmalarına neden oluyor. Bu da globalde baktığımızda üretimleri için tonlarla satın alım yapan 2 milyon tarım işletmesine ve 570 milyon çiftçiye milyonlarca liralık riskler yüklüyor. Riskin yönetilememesi işletmeleri de, çiftçileri de üretimden kopararak gıda güvenliğini tehdit ediyor. Bu noktada; sürdürülebilir gıda üretimi ve güvencesine yönelik çözümler üretmek amacıyla Emre Tunalı, Caner Çalık ve Sinan Öz tarafından 2018 yılında kurulan Agrovisio girişimi yeni yatırım turunu 2 milyon Euro değerleme üzerinden tamamladı. Yatırımcılar arasında EGİAD Melekleri, Startup Wise Guys, E. Bora Büyüknisan, Aristo ApS, Cenciarini & Co. Merchant and Investment Banking, Çukurova Yatırım Platformu, Keiretsu Forum Türkiye, Galata Business Angels yer aldı” denildi.

Hazine Müsteşarlığına akredite Ege Bölgesi’nin tek melek yatırım ağı olan EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz, “İklim değişikliğinin etkilerini tarımsal üretimde de hissettiğimiz bugünlerde, yenilikçi dijital çözümlerin sayısının artarak sürdürülebilir tarımın desteklenmesi geleceğimiz için oldukça kritik. Girişimin gıda güvenliğini ve sürdürülebilir gıda üretiminin sağlaması ile birlikte melek yatırımcılar olarak sadece yatırım gerçekleştirmiyor, sosyal sorumluluğumuzu da ortaya çıkarıyoruz” dedi.

EGİAD Melekleri yatırımcıları Levent Kuşgöz, Uygar Mesudiyeli, Aydın Buğra İlter ve Filip Minasyan’dan oluşuyor.

YORUM YAP