DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Eğitim’ de sağlık ve güvenlik öne çıktı, Okullar ‘aşamalı ve seyreltilmiş’ modelle açılıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Eğitim’ de sağlık ve güvenlik öne çıktı, Okullar ‘aşamalı ve seyreltilmiş’ modelle açılıyor

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu; buna göre Eğitim’ de pandemi önlemleri çerçevesinde sağlık ve güvenlik öne çıktı, Okullar ‘aşamalı ve seyreltilmiş’ modelle açılıyor.

“Ayrıntılarıyla paylaşacağız”
Bakan Selçuk, “aşamalı ve seyreltilmiş” eğitime yönelik bir soru üzerine, “Aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin ve konuların seyreltilmesi, yani tam olarak içeriğin tümüyle yüz yüze aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Peki seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık nasıl giderilecek? Elbette uzaktan eğitimle, canlı dersler vasıtasıyla ve EBA televizyonları vasıtasıyla giderilecek.” yanıtını verdi.
Eğitim’ de pandemi önlemleri çerçevesinde sağlık ve güvenlik öne çıktı
Bakan Selçuk, okulların yüz yüze eğitimle açılabilmesi için herkesi sorumlu olmaya davet ederek, “Okulları birlikte açacağız.” dediklerini ve bu sorumluluğu paylaşmak istediklerini belirtti.
Bilim Kurulunun tavsiye kararları neticesinde “aşamalı ve seyreltilmiş” bir modelle 2020-2021 eğitim-öğretim yılına başlanacağını ifade eden Ziya Selçuk, şöyle konuştu:
“Buna göre 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz ve öğretim yılımıza da bu şekilde başlamış oluyoruz. 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar vermiş bulunuyoruz.” dedi. Bakan Selçuk dileyen özel okulların da 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabileceğini belirtti.
Servislerde, okul bahçesinde, binasına girişte, ders başlayana kadar maske ve benzeri hususlardaki standartların daha önce hazırlanan kontrol kılavuzu çerçevesinde belirlendiğini anımsatan Selçuk, bu kapsamda hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler için birtakım rehberler hazırlandığını kaydetti.
Maske tedarikinin Bakanlık tarafından da sağlanacağını, okulların hijyen standartlarını geliştirmek üzere çeşitli kurumlarla çalışmaları devam ettirdiklerini aktaran Selçuk, bu standartların denetimi için 2 bin denetmenin şu anda sahada ve okullarda olduklarını ve her bir okulun standardını gözden geçirdiklerini ifade etti.
Okulun ilk haftasında da özel bir uyum programı ortaya koyacaklarına işaret etti.
“Personel sayısında artışa gidildi”
Okullarla ilgili bütün ihtiyaç kalemlerinin tek tek çıkarıldığını ve il, ilçe, okul düzeyinde nelere ihtiyaç duyulduğunun somut olarak ortaya konulduğunu anlatan Ziya Selçuk, her bir ili kendi durumunu dikkate alarak tek tek incelediklerini söyledi.

YORUM YAP