DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Eğitimde Yaz Tatili Süresi Kısaltıldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Eğitimde Yaz Tatili Süresi Kısaltıldı

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB tarafından öğrencilerin ve öğretmenlerin merakla beklediği yaz tatili kararı açıklandı. Telafi eğitimleri de merak eden öğrenciler ve öğretmenler için Bakan Ziya Selçuk önceki gün katıldığı canlı yayında gündemi meşgul eden salgın sürecindeki eğitimle ilgili soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarından öne çıkan detay, okulların kapanması ve ara tatil oldu. Bakan Selçuk, okulların kapanması konusunda, 2 Temmuz’a kadar öğrencileri okullarda tutma niyetleri olduğunu belirtirken ara tatil ve yaz tatili konusunda aldıkları kararı da paylaştı. Buna göre 15 Haziran’da sona ermesi beklenen eğitim öğretim yılı 17 gün uzatılarak 2 Temmuz’a ötelendi ve öğrenciler karnelerini bu tarihte alacak.

TELAFİ EĞİTİMLER OLACAK MI?

Bu konuya da değinen Bakan Ziya Selçuk açıklamalarında telafi eğitimlerin zaten yapıldığını yaz tatili sürecinde herhangi bir telafi eğitim olmayacağını belirtti. Salgından dolayı yeni kararların da alınabileceğini belirten Selçuk, yeri ve zamanı geldiğinde tüm planlamalar kamuoyuna açıklanacak dedi. Önceliğin ise yüz yüze eğitime tekrar geçiş olduğunu bildiren Bakan Selçuk, tedbirlere tam uyulmasını tavsiye etti.

YORUM YAP