DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

“EKONOMİK ENKAZ ALTINDAYIZ”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
“EKONOMİK ENKAZ ALTINDAYIZ”

CHP Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi Emrah Azboy, “2009 yılında pirinç kriziyle başlayan süreç ekmeğin 2,5 TL olmasıyla devam edecek, artık açlık, yokluk ve gözyaşı göreceğiz” dedi.

Haber: Nezih VAROL

CHP Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi, Mali Müşavir Emrah Azboy, 2009 yılında pirinç kriziyle başlayan, buna rağmen tarımsal planlama yapılmadığı için geri dönüşü olmayan, açlık, yokluk ve gözyaşının artacağı bir sürece girildiğini söyledi. Emrah Azboy, özellikle yoksul kesimlerin bu durumdan çok şiddetli bir şekilde etkileneceklerini, karınlarını doyuracak ekmek bulamayacaklarını belirtti.

Emrah Azboy, sosyal medyada da yer verdiği tespitinde şu bilgileri verdi: “Ekmek 2,5 TL olacak, peki bu ülkenin garibanları karnını nasıl doyuracak? Tarımsal desteklerin yetersizliği her üründe göze çarparken 2022’de durumun değişmesi için tarımsal planlamaların şimdiye kadar yapılması gerekiyordu, fakat böyle bir çalışma yapılmadı, bu durumda gösteriyor ki vatandaş bir ekmek alırken düşünecek, sıkıntının en büyüğünü de yoksullar çekecek. Buradan yıllardır ara ara yazıyorum, 2009′ yılında pirinç kriziyle başlayan süreç giderek tüm kalemlere yansıdı. Yönetememek, plansızlık, liyakatsizlik bu sonucu getirdi ve buradan gidilecek acı yol ise gıda borsaları. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar söylemiyle gelenlerin bıraktığı enkaz; açlık yokluk ve gözyaş olacak.”

YORUM YAP