DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Elektrikli Otomobillerden sonra Elektrikli Uçaklar da geliyor!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Elektrikli Otomobillerden sonra Elektrikli Uçaklar da geliyor!

Finlandiya’nın ulusal havayolu şirketi Finnair yakın gelecekte elektrikli uçakları filosuna katacak. Bu yöndeki anlaşma elektrikli uçak üretmeyi planlayan Heart Aerospace’le imzalanarak resmileşti. Anlaşma kapsamında Finnair gelecekte 20 adet elektirikli uçağı filosuna katmayı düşünürken anlaşma için Finnair ve Heart Aerospace 19 koltuklu elektrikli uçak üretme projesi için niyet mektubu imzaladı.

Finnair’in twetter paylaşımında konuyla ilgili olarak elektrikli uçakların başlangıçta muhtemelen kısa mesafeli uçuşlar için kullanılacağını ve emisyonların azaltılmasına yardımcı olmasının yanı sıra potansiyel olarak yerel ekonomilerin canlanmasına katkı vereceği ifade edildi.

Elektrikli uçakların iniş alanlarının daha küçük ölçekte olmasının hem yerel uçuşları arttıran hem de düşük gürültü kirliliği nedeniyle karbon salınımını azaltan etkileri öne çıkıyor.

“Elektrikli bir uçak, uçtuğunuz rota ne kadar kısa olursa o kadar iyidir. Ne kadar kısa uçarsanız, pilleri o kadar az yıpratırsınız ve daha hızlı şarj edilebilirler. “

Ayrıca haber.aero’da yer alan bilgiye göre Finnair’in Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Anne Larilahti de şu değerlendirmeleri yaptı:

“Şirketimiz, elektrikli uçakların geleceğin en önemli hava araçlarından olacağına inanıyor. İklim değişikliğinin giderek daha fazla hakim olacağı bir çağda, özellikle kısa rotalarda sürdürülebilir havacılığın teşvik edilmesini destekliyoruz.  Karbonsuz uçuşu mümkün kılan yeni teknolojilerin geliştirilmesine ve uygulanmasına aktif olarak dahil olmak istiyoruz. Havacılığın sosyal ve ekonomik faydalarının devam edebilmesi için iklim sorununu çözmek çok önemli. Önlemlerin çoğu, devam eden sürdürülebilirlik çalışmamızda kilit rol oynayan ortaklarla birlikte endüstriler arasında işbirliğini gerektiriyor.”

Heart Aerospace’in uçağı 2026 yılında sertifikalandırılması planlanıyor.

YORUM YAP