DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘En Zenginler’ yaz kampında bir araya geldi

Yayınlanma Tarihi : Google News
‘En Zenginler’ yaz kampında bir araya geldi

Dünyanın ‘En Zenginleri’ ABD’nin Idaho eyaletinde, Sun Valley bölgesindeki kampta biraraya geldi. Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, Warren Buffet, Oprah Winfrey gibi ünlü işinsanlarının yer aldığı toplantı büyük bir tesiste yapıldı.

Özel yatırım bankası Allen & Co tarafından düzenlenen bu konferans  “dolar milyarderleri için yaz kampı” olarak da biliniyor.

Forbes’a göre toplam servetleri 825 milyar dolar olan en az 25 milyarder bu yaz kampında bir araya gelirken, teknoloji ve medyadaki en büyük ve en etkili şirketlerin üst düzey yöneticileri de aralarında yer aldı. Buna göre ‘En Zenginlerin yaz kampında medya ve teknolojideki en büyük anlaşmaların ön hazırlıklarının da tartışılabileceği değerlendiriliyor. Ayrıca konuşulan diğer konu başlıkları arasında, kamu sağlığı, ceza yargı reformu ve küresel ekonomi yer aldı.

Toplantılara katılan isimler arasında siyasiler de dikkati çekti. Örneğin CIA Başkanı Bill Burns, (daha önceki toplantılara Mike Pompeo, CIA başkanıyken katılmıştı.) Bazı Temsilciler Meclisi Üyeleri, Senatörler, Kongre’nin önde gelen eski üyeleri katıldı.

Özel Jetleriyle Geldiler

‘En Zenginlerin’ Sun Valley bölgesindeki kampta gelişleri sırasında Michigan eyaletinin ve Kanada’nın bir bölümünü de kapsayan bölge hava sahası geçici olarak kapatıldı.

Öte yandan magazin haberlerinde dünyanın en zengin kişilerinden Jeff Bezos’ un da, kız arkadaşı Lauren Sanchez ile Sun Valley konferansında da görüntülendiği belirtildi.

Bill Gates, cuma günü yaptığı konuşmada, milyoner ve milyarderlere iklim değişikliğiyle daha etkili mücadele etme çağrısında bulundu.

Forbes’un verilerine göre katılımcıların net serveti şu şekilde:
Bill Gates: 128.9 milyar dolar
Mark Zuckerberg: 126.1 milyar dolar
Warren Buffet: 101.4 milyar dolar
Mike Bloomberg: 59 milyar dolar
Phil Knight: 58.4 milyar dolar
Michael Dell: 50.9 milyar dolar
Evan Spiegel: 12.4 milyar dolar
Robert Kraft: 6.9 milyar dolar
Stan Druckenmiller: 5.6 milyar dolar
Ken Langone: 5.6 milyar dolar
Reed Hastings: 5.3 milyar dolar
Davis Velez: 5.2 milyar dolar
Eric Lefkofsky: 4.2 milyar dolar
Barry Diller: 3.7 milyar dolar
Aneel Bhusri: 2.9 milyar dolar
Jeff Lawson: 2.5 milyar dolar
Frank Slootman: 2.2 milyar
John Elkann: 2 milyar dolar
Orion Hindawi: 2 milyar dolar
Alex Kara: 2 milyar dolar
Sherly Sandberg: 1.9 milyar dolar
Tim Cook: 1.4 milyar dolar

YORUM YAP