DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ermenistan Barışı Bozdu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ermenistan Barışı Bozdu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Azerbaycan sınır hattındaki Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyon gerçekleştirdiğini belirtti. Açıklamada, Azerbaycan ordusundan 42, Devlet Sınır Hizmetleri askeri personelinden 8 toplam 50 askerin şehit olduğu bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Twitter hesabında “Şehitlerin kanı yerde kalmadı.” ifadelerini kullandı. İlham Aliyev halka hitaben şehitlerin aile ve yakınlarına taziyede bulundu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasında Ermenistan ordusunun sabotaj gruplarıyla sınır hattında farklı istikametlerde arazilere ve yollara mayın döşediği bildirildi. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandı.

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan’ın ihlalleri hakkında “Ateşkese rağmen saat 16.55’te Karakilise ilinin Vağudi köyündeki Ermeni mevzilerinden Laçın ilinin Ahmetli köyündeki Azerbaycan mevzilerine top ateşi açıldı. Azerbaycan birlikleri de misillemede bulundu. 09.00’dan itibaren ateşkes ilan edilmesine rağmen Ermenistan, sınır boyunca top ve diğer ağır silahları kullanarak ateşkesi yoğun bir şekilde ihlal ediyor.” ifadesini kullandı.

PAŞİNYAN: 49 ÖLÜ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çatışmaların şiddetinin bu sabah itibariyle azaldığını söyleyen Paşinyan, “An itibarıyla ölen 49 kişimiz var ancak bu nihai rakam değil” dedi.

MSB AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin yapılan açıklamada “Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan ordusundaki kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kardeş Azerbaycan halkına da başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

YORUM YAP