DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Zafer Azerbaycan’ ın; Paşinyan teslim bayrağını çekti!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Zafer Azerbaycan’ ın; Paşinyan teslim bayrağını çekti!

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ”Sizler, bizler ve hepimiz için çok zor bir karar verdim. Karabağ Savaşı’nın yarın saat 13.00’de bitirilmesine yönelik bir bildiri imzaladım.” açıklaması sosyal medyada yer aldı.

Buna göre Ermenistan; Kelbecer, Ağdam ve Laçın’dan daha sonra Dağlık Karabağ’ın tamamından çekilecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, “Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu gece 00:00’dan (TSİ) itibaren ateşkes başladı.” açıklamasını yaptı.

Azerbaycan Ordusu önceki gün kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtarmıştı; Karabağ’ da işgal altındaki topraklarını kurtarmak için verilen mücadelede böylece bir önemli eşik daha geçilmiş ve Dağlık Karabağ’ın özgürlüğünde büyük bir başarı daha kazanılmıştı.

Bu arada Ermenistan silahlı güçlerinin Bakü ve civarındaki pek çok bölgeye füze saldırılarında bulunduğu da gelen haberler arasında. Eğer teslim bayrağı çekilmişse bu kararın Ermeni Ordu güçlerince tanınıp-tanınmaması konusu hâlâ belirsizliğini koruyor. Bu arada Dağlık Karabağ’da teslim anlaşmasını kabul etmeyen Ermeni komutanlar tutuklanmaya başladı.

Anlaşmanın detayları henüz açıklanmasa da barış kararı verildiğinde Karabağ’ın statüsü müzakere konusu olmayacak, bölge zaten uluslararası hukuk açısından Azerbaycan toprağı. Ara bölgede Türk ve Rus güçleri konuşlandırılacak. Ermenistan 5 rayondan hemen ve derhal çekilecek.

Nahçıvan ile Karabağ arasında koridor açılacak.
Ermenistan’ da muhalefet ayakta!

Son gelişmeler üzerine Ermenistan’ da muhalif 17 siyasi parti, Paşinyan hükümetine karşı ortak açıklama yayımladı.

İktidarın Karabağ’daki çatışmalarda “yetersiz” kaldığı belirtilen duyuruda, “Telafi edilemeyen kayıpları önlemek amacıyla siyasi güçler, mevcut felaket durumundan sorumlu olan Paşinyan ve hükümetinin kendi iradesi ile kargaşa olmadan görevi bırakmasını talep ediyor.” ifadesi kullanıldı.

Muhalif partiler, askeri-siyasi sorunları çözebilecek acil bir yürütme organı kurulmasını da istedi.

YORUM YAP