DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Finans ve teknoloji şirketleri’nin (Fintech) dijital ödeme ağları genişliyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Finans ve teknoloji şirketleri’nin (Fintech) dijital ödeme ağları genişliyor

CNBC ile yapılan yeni bir röportajda Ripple CEO’ su  Brad Garlinghouse, finans ve teknoloji şirketlerleri’nin (Fintech) para transferi ve küresel ödeme ağlarını büyüten yeni girişimleri üzerine bilgi verdi.

Buna göre küresel ödeme ağları Açık Ödemeler Koalisyonu’nu (Open Payments Coalition) üzerinden dijital para transferi  daha rahat yapılabilecek.

Şimdilik 40’tan fazla finans ve teknoloji şirketinin (Fintech) katılımıyla oluşturulan kripto ödeme uygulamasıyla hesap transferleri yapılabiliyor. Farklı dijital ödeme ağlarını birleştiren ve uluslararası düzenlemelere uygun olacak şekilde tasarlanan yeni girişimle banka işlemleri de kolaylaşacak.

Nitekim Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, hedefin para gönderme sürecini e-posta göndermek kadar kolay hale getirmek olduğunu söylüyor.

Buna göre Açık Ödemeler Koalisyonu tarafından işletilen dijital para birimlerinin ağları arasında para göndermek ve almak için kullanılabilen, e-posta adresi benzeri, kolayca okunabilen bir kimlik yeterli olacak. Bu kimlik PayID uygulamasıyla 100 milyondan fazla kullanıcıya yaygınlaştırılması hedefleniyor.

PayID uygulaması kullanıcıların bankacılık işlemlerine kredi kartı numaralarına gerek kalmadan dijital bir para birimini göndermesine veya almasına olanak sağlamak için tasarlandı.

Açık Ödemeler Koalisyonun’ da GoPay, Ripple, Blockchain.com, BitPay, Brave, Flutterwave, Mercy Corps gibi birçok dijial para kullanılabilecek.

Fintech nedir?

Fintech (Finansal Teknoloji), sözlük tanımıyla finansal hizmetleri iyileştirmek adına teknolojiden yararlanan yeni finans endüstrisidir. İngilizce financial technologies’in kısaltması olan fintech, bankacılık ve finans hizmetlerinin sunulması konusunda geliştirilen teknolojileri ifade etmektedir. Özünde, fintech, bilgisayarlarda ve akıllı telefonlarda kullanılan özel yazılım ve algoritmaları kullanarak özel ve tüzel kişilere yaşamlarını daha iyi yönetmelerinde yardımcı olmak için kullanılır. Fintech ayrıca bitcoin gibi kripto para birimlerinin geliştirilmesini ve kullanılmasını teknolojisini de içerir.

YORUM YAP