DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Fransa’nın Ermenistan’a nın askeri desteği artıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Fransa’nın Ermenistan’a nın askeri desteği artıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’nun Erivan’a desteği, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Elysee Sarayı’ndaki buluşmada ele alındı.

Bu arada Fransa’nın Ermenistan’a nın askeri desteği artıyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna’ nın 3 Kasım’ da Ermenistan’a resmi ziyaretinde Fransa’nın Erivan’a askeri teslimatına ilişkin sözleşmeleri imzalamayı kabul ettiğini belirtmişti. Ardından Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Fransa’nın Ermenistan’a GM200 tipi 3 radar satışı hava savunma sistemi satacağını duyurdu. O tarihlerde Lecornu, Paris’te görüştüğü Ermeni mevkidaşı Suren Papikyan ile silah satış anlaşmasına imza attı.

Fransız askeri teçhizatı son günlerde Gürcistan üzerinden Ermenistan’a doğru gönderilmeye devam ediyor. Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre diğer silahların yanı sıra ‘Acmat’ firmasının ürettiği “Bastion” zırhlı araçlar Gürcistan’ın Poti limanından indirilip Ermenistan’a teslim edilecek. Bölgeden gelen haberlere göre Gürcistan’ ın bu askeri sistemlerin geçişine izin vermesinin ardında AB üyeliği beklentisine ilişkin ümitlerin olduğunu belirtiliyor.

Ermenistan ordusu ağırlıklı olarak Rus silahları kullanıyor. Ancak Başbakan Nikol Paşinyan hükümeti, son yıllarda Moskova yerine Batı ile ilişkileri geliştirmek istiyor.

Fransa, dünyanın en büyük Ermeni diasporalarından birine ev sahipliği yapıyor; tr.euronews.com’ da yer alan bir değerlendirmede Erivan’ın geleneksel müttefiki Rusya ile ilişkilerinin son aylarda kötüleştiği bir dönemde Fransa’ nın Ermenistan’ ı bir müttefik olarak gördüğünü belirtti.

YORUM YAP