DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Gazeteci Hakan Özen’in destek verdiği Sağlık çalışanlarının talebi Meclis’te yer buldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Gazeteci Hakan Özen’in destek verdiği Sağlık çalışanlarının talebi Meclis’te yer buldu

Format Haber köşe yazarımız Gazeteci Hakan Özen’in köşesine taşıdığı “Sağlık çalışanlarının talebi karşılık bulmalı, Koronavirüs meslek hastalığı sayılmalı” adlı yazısı Meclis’ te karşılığını buldu; Covid-19’un meslek hastalığı sayılması önerisi Meclis Komisyonu’nda kabul edildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Meclis Sağlık Komisyonu’nda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı sayılması kabul edildiğini açıkladı.

SES’ten yapılan açıklamada, “Aylardır iş yerleri önünde yaptığımız eylemler, Mecliste grubu bulunan partilerle görüşmelerimiz, şube/temsilciliklerimizin illerindeki siyasi partileri ziyaretleri, milletvekillerine gönderdikleri mailler, görüşmeleri, hashtag çalışmalarımız neticesinde Covid-19’un meslek hastalığı sayılması yönünde önemli bir adım atıldı” denildi.

“Meclis Sağlık Komisyonu’nda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı sayılması kabul edildi” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Sağlık Komisyonu’nda onaylanan yasa teklifi bir an önce, geçmiş dönemde yaşamını yitiren ve enfekte olan sağlık emekçileri ile tüm sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan emekçileri kapsayacak şekilde yasalaşması için sürecin takipçisi olacağız.” vurgusu da yapıldı.

Format Haber köşe yazarımız Gazeteci Hakan Özen’in köşesine taşıdığı “Sağlık çalışanlarının talebi karşılık bulmalı, Koronavirüs meslek hastalığı sayılmalı” adlı makalesinde konu değerlendirilmiş ve sağlık emekçilerinin sesine destek vermişti. Hakan Özen, yazısında ‘Sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarının karşılığı maalesef alkıştan öteye geçemedi, kendilerine verilen vaatler ise hala tutulmuş değil.’ demişti.

‘Koronavirüs için ‘mesleki bulaşıcı hastalık değildir’ açıklaması bir trajediye dönmemeli, başlıklı yazısında Özen,

‘(Sağlık çalışanları) Bu kutsal görevi icra ederken vaat değil haklarını istiyor. Bu hakların en başında gelenlerden biri de hiç kuşkusuz Koronovirüs’ün meslek hastalığı sayılmasıdır. SGK ise bu haklı talep karşısında trajedik yanıtlarla günü geçirme telaşına düşmemeli, Koronavirüsü bulaşıcı meslek hastalığı listesine dahil ederek sağlık çalışanlarının haklı talebine olumlu cevap verme cesaret ve kararlılığını göstermelidir.’ diye yazmıştı.

YORUM YAP