DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Gelecek Partisi’ nden Çalışan Gazeteciler Günü Kutlaması

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Gelecek Partisi’ nden Çalışan Gazeteciler Günü Kutlaması

Gelecek Partisi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla paylaştığı basın bildirisinde sektörün içinde bulunduğu darboğaza ve İktidarın basın emekçilerin haber alma ve iş bulma imkanlarına getirdiği kısıtlamalara dikkat çekti.

Basın bildirisinde 2021 yılında 390 gazetecinin işten çıkarıldığı ve 139 gazetecinin ise baskılar nedeniyle istifa ettiğinin altı çizildi.

Özgür haberciliğin üzerindeki baskıları artıran RTÜK ise bağımsız yayın yapan TV kanallarına 71 kez para cezası,beş kez de yayın durdurma cezası verildiği’ hatırlatan basın bildirisinde sektörde sendikasız ve güvencesiz çalışmanın boyutlarının % 90′ lara ulaştığı vurgulandı.

Gazetecilere yönelik şiddet olayların arttığına da dikkat çekilen açıklamada yayın yasakları, gazetecilere açılan davalar, gözaltılar, tutuklamalar, sansür, oto sansürün artık günlük olaylara dönüştüğü belirtildi.

”Tüm baskı ve sindirmelere rağmen görevini büyük bir özveri ve cesaretle yapmaya devam eden gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz’ ifadesini paylaştı.

YORUM YAP