DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Gıda Komitesi salgın dönemi tedbirlerini, gıda ve tarım ürünleri fiyatlarını ele aldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Gıda Komitesi salgın dönemi tedbirlerini, gıda ve tarım ürünleri fiyatlarını ele aldı

Ekonomist Erkin Şahinöz sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yapığı açıklamada ‘Tarımın ekonomi içindeki payı yüzde 10,3’ten yüzde 5,8’e gerilemiş… Gıda komitesi kurarak, zabıtalarla patates kovalayarak, marketlere “fiyat indir” baskısı kurarak mı düşecek bu enflasyon “kalıcı” olarak? La Fontaine masallarını bir kenara koyup gerçeklerle yüzleşelim..’ dedi.

Ekonomist Erkin Şahinöz tarımın ekonomi içindeki payının 2002’den bu yana bazı dönemlerde artışlara rağmen genel eğilimi gösteren bir grafik paylaştı.
Image

GIDA KOMİTESİ ÜÇ BAKANIN KATILIMIYLA TOPLANDI

Bu arada Gıda Komitesi üç bakanın katılımıyla toplandı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla Gıda Komitesi toplantısını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gıda Komitesi toplantısının gündemine dair de değerlendirmede bulunan Bakan Pakdemirli, “Gıda Komitesi toplantımızda, hasat sonrası hububat gelişmelerini, salgın dönemi tedbirlerimizi, gıda ve tarım ürünleri fiyatlarını ve çiğ süt tavsiye fiyatlarını değerlendirdik.” dedi.

Konuyla ilgili her yıl düzenli toplantılar yapılıyor…

2019′ da yapılan toplantının ana konusu, Hal fiyatlarındaki gelişmeler ve lisanslı depoculukta gelinen noktanın yanında, Hal Yasası ve Erken Uyarı Sistemi çalışmalarıydı. Geçen yıl ayrıca küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması kapsamında önemli bir çalışma başlatılmıştı.

 

YORUM YAP