DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Hakan Özen: ‘Atatürkçülük Emperyalistlerin En Büyük Korkusu Olmuştur’

Yayınlanma Tarihi : Google News
Hakan Özen: ‘Atatürkçülük Emperyalistlerin En Büyük Korkusu Olmuştur’

19 Mayıs 1919’daki bağımsızlık ateşi ve Kuva-yı Milliye ruhuyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin önderi Mustafa Kemal Atatürk ve onun fikirlerini, devrimlerini ve mücadelesini yıllar geçse de ilk günkü gibi yaşatan Atatürkçülük şuur ve inancı emperyalistlerin en büyük korkusu olmuştur. Çünkü Atatürk bugünkü emperyalist ilişkileri daha o günden görmekteydi.

Ancak Atatürk’ün bütün dünyaya duyurduğu bu ilerici düşünceleri maalesef özellikle Atatürk’ün ölümünden sonra gününü kurtarma kaygıları ve değişik hırs sebeplerinden dolayı yanlış algı yönetimleriyle farklı yerlere çekilmek istense de gelecek kuşakları Atatürk sevgisi ve Atatürkçülükten koparmayı başaramamıştır. Bu husus dahi Atatürk’ün gençliğe olan güveninde haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.

Tüm bu sebeplerden dolayı Atatürk’ü sadece belirli kriterler ve kalıplara oturtulmuş programlar doğrultusunda anmak yeterli değildir. Atatürk’ü gerçek nitelikleriyle tam olarak tanımalı, bize emanet ettiği ilke, devrim ve düşünce sistemini ileriye en iyi şekilde taşımanın gayretini göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 105. yılını en içten dileklerimle kutluyor, Başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyorum.

Hakan Özen
Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Genel Başkanı

YORUM YAP