DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

HAKİKAT ŞEYH BEDRETTİN

Yayınlanma Tarihi : Google News
HAKİKAT ŞEYH BEDRETTİN

Hafta sonu sinema severlerle buluşan ‘Hakikat Şeyh Bedrettin’ adlı filmin Manisa 45Park AVM Sinerol’deki ilk seansı AVM sahibi Lale Erdoğan Tunçer ve eşi Rıza Tunçer’in ev sahipliğinde oyuncu Ali Barkın’ın da katılımıyla gerçekleşti.

Haber: Nezih VAROL

Yönetmenliğini Hakan Alak, senaristliğini Hakan Alak ve Ali Şahin’in yaptığı, Suavi, Bülent Emrah Parlak, Saygın Soysal ve Ali Barkın gibi bir çok değerli oyuncunun yer aldığı ‘Hakikat Şeyh Bedrettin’ adlı film hafta sonunda sinema severlerle buluştu. İzmir ve Manisa’da çekilen filmin, Manisa 45Park AVM Sinerol’deki ilk gösterimi, AVM sahibi Lale Erdoğan Tunçer ve eşi Rıza Tunçer’in ev sahipliğinde, yapımcı Özer Çalık ve oyuncu Ali Barkın’ın da katılımıyla gerçekleşti. Gösterimden bir saat önce davetliler arasında yer alan iş, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleri ile sinema severler, yapımcı Özer Çalık ve oyuncu Ali Barkın ile sohbet etme ve fotoğraf çektirme fırsatı da buldu.

Hakikat, Osmanlı İmparatorluğu’nun duraklama döneminde önemli bir yere sahip olan düşünce insanı Şeyh Bedreddin’in hayatına odaklanıyor. 1415 yılında Çelebi Mehmet’in tahta geçtiği dönemde Şeyh Bedrettin İznik’te sürgündedir. Anadolu’da kargaşanın hüküm sürdüğü sırada Bedreddin müridi Börklüce Mustafa, kendisine Karaburun’da yeni bir hayat kurar. Manisa Valisi’nin komutasında yaya azap askeri olan Ali Ferid ise Börklüce’yi öldürmeye çalışmaktadır ve bunu gerçekleştirmeye çalışırken esir düşer. Zeynep, ağabeyini öldürdüğü için Ali Ferid’in sağ olarak tutulmasına karşı çıkar. Ait olmadığı bir yerde yaşamak zorunda kalan Ali Ferid, burayla arasında kopmaz bir bağ oluşturur. Ali Ferid, Karaburun’a yönelen Osmanlı ordusunun karşısına çıkılacak olan savaşta Ali Ferid, hakikat için savaşanlar arasında yer alır.

YORUM YAP