DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

HAKLARINI TEK ÇATI ALTINDA ARAYACAKLAR

Yayınlanma Tarihi : Google News
HAKLARINI TEK ÇATI ALTINDA ARAYACAKLAR

Manisa’da tüm engel gruplarına hitap ederek engelli hakları mücadelesini tek çatı altında sürdürmek amacıyla kurulan Manisa Eşit Haklar Engelsiz Yaşam Derneği ilk faaliyetini geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ- Manisa’da tüm engel gruplarına hitap ederek engelli hakları mücadelesini tek çatı altında sürdürmek amacıyla kurulan Manisa Eşit Haklar Engelsiz Yaşam Derneği, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Dünya Engelliler Haftası’nın ilk gününde ilk etkinliğini Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisi’nde gerçekleştirdi. Manisa Eşit Haklar Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Raşit Bilek programı düzenleyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın eşi ve Dernek Başkan Yardımcısı da olan Serap Balaban’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Başkan Raşit Bilek, “Engelliler olarak güçlerimizi, mücadelemizi ve tecrübelerimizi birleştirdik. Görme, bedensel, işitme, zihinsel engelliler ve otizmliler olarak birleştik ve kendi engel gruplarımızın da üzerinde Engelli Hakları mücadelesini tek bir çatı altında bir araya getirdik. Manisamızın 17 ilçesindeki eski, yeni dernek başkan ve yöneticileri olarak herkesin kendisini ifade edebileceği, katkı sunabileceği, siyasetsiz, kavgasız, mücadeleci, tertemiz bir çatı kuruluş olacak derneğimizi kurduk. Hiç bir derneğin, kişinin, kuruluşun rakibi değiliz, alternatifi de olmayacağız. Biz sadece güçlerimizi ve tecrübelerimizi yeni bir dernekte birleştiren çatı örgütlenme olacağız. Manisamızda engelli hakları mücadelesini yükseltmek için, farkındalık için, sorunlarımıza daha güçlü bir şekilde çözüm bulmak için birleştik. Artık söz, yetki ve karar engellilerin olsun diyoruz” dedi.

KURUCU YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Başkan Raşit Bilek (Emekli Bankacı), Başkan Yardımcısı Serap Balaban, Sekreter Arif Zengin (Tarih Öğretmeni-Altınokta Körler Derneği Kurucu eski Başkanı), Sayman Mehmet Göktaş (Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı), Basın ve Halkla İlişkiler Bahri Lekesiz (Sosyal Hizmetler Danışmanı-Altınokta Körler Derneği eski yöneticisi ve Şehzadeler Belediyesi yedek Meclis Üyesi), Sosyal İşler Süleyman Kahramanlar (Mütevelli Beldesi eski Belediye Başkanı), Eğitim Sekreteri Arif Külahlı (Esnaf).

YORUM YAP