DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Hatay ilçelerindeki orman yangınlarının organize terör faaliyetleri olduğu ortaya çıktı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Hatay ilçelerindeki orman yangınlarının organize terör faaliyetleri olduğu ortaya çıktı

Hatay’da 3 ilçede çıkan orman yangınlarını pkk üstlendi, eş zamanlı çıkan yangınlar terör örgütünün pkk’ nın ‘Ateşin Çocukları’ isimli gurubu üstlendi. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 4 kişinin gözaltında olduğunu kaydetti. Faillerinden 2 kişinin orman yangınına müdahil oldukları iddiasıyla görüntüleri ortaya çıktı.  

Hatay’daki yangınlarla Osmaniye, Kahramanmaraş ve Trabzon’da çıkan orman yangınlarının faillerinin bulunması yönünde çalışmalar sürüyor; bu olaylarda da şüpheler terör örgütleri üzerinde yoğunlaştı.

Hatay’ da, Belen, İskenderun, Arsuz ilçelerinde, Suriye-Yayladağı ormanları, ekiplerin fedakarca çalışmaları neticesinde kontrol altına alındı.

Doğa katliamına dönüşen bu sabotajları terör örgütünün ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ üstlendi. Bir pkk’lı terörist, plakasız motosikletle ormanlık alana gelip iç taraflara giderken vatandaş tarafından ihbar edildikten sonra gözaltına alındı.

Bu yapılanma, Orman yangınları, kundaklama, dükkan soyma gibi eylemleri üstleniyor. Hatta sosyal medyada da pkk terör örgütü sempatizanlarının, yanan ormanlar ve doğa için bazı paylaşımları da dikkat çekici bulundu.

Bakan Pakdemirli orman yangınlarında sabotaj ihtimali üzerinde durmuştu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın bölgesindeki ilk incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kasıtlı çıkarıldığına yönelik şüphelerin olduğunu belirterek, “Kamuoyunda özellikle son iki günde sosyal medyada olsun diğer kaynaklarda olsun bu yangının özelinde de çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı. Bunla ilgili de tabii ki Valiliğimiz çok yönlü soruşturmayı yürütüyor. 4 şüpheli gözaltına alındı, bunun 2’si savcı tarafından serbest bırakıldı ve 2 yeni daha şüphelimiz var.” ifadesini kullandı.

YORUM YAP