DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Havalimanlarında Covid-19 test telaşı başladı, yoğunluk bekleniyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Havalimanlarında Covid-19 test telaşı başladı, yoğunluk bekleniyor

Bugünden itibaren COVİD-19 pandemi önlemleri çerçevesinde yurtdışı turistlik uçaklarda  negatif PCR test sonucu ibraz etmeyen yolcular uçuşa kabul edilmeyecek.

Türk Hava Yolları (THY), Almanya’ya gidecek yolcularına uyarıda bulundu. THY’nin açıklamasında “8 Ağustos 2020 saat 23:59 itibarıyla Almanya’ya varış öncesi son 48 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucu ibraz etmeyen yolcularımız uçuşa kabul edilmeyecektir” denildi.

Benzer şekilde SUN EXPRESS  VE  PEGASUS  07.08  saat 23.59 ‘ den itibaren, CORENDON ve THY 23.59  ‘dan itibaren uygulama başlıyor.

Havalimanlarında gelen yolcuların geri dönüşleri yanında Türkiye’ de kalan ve dönecek yolcu sayısının da Covid -19 test ünitelerinde yoğunluğu arttıracağı bekleniyor.

Türkiye’ de günlük testtler 40-50 bin civarındayken havalimanlarında testlerin sonuçlanma süresi ve yoğunluk dikkate alınırsa altyapının bunu nasıl kaldıracağı soru işareti olarak duruyor.

Sektör uzmanları Türkiye’ de kalan ve dönecek yolcu sayısının 1.000.000 ulaşabileceği tahminin de bulunuyor.

PCR Test ücretleri de belirlendi, buna göre havalimanlarında 30 euro, – şehir merkezlerinde 15 euro- ücret yolculardan alınacak.

CORENDON ‘un acentalara  ve yolculara gönderdiği bilgi notu şu şekilde:

‘’Değerli İş Ortağımız,

Vatandaşlığı farketmeksizin Türkiye’den Almanya’ya uçacak olan tüm yolcular için;

09 Ağustos 2020’den itibaren Türkiye yerel saat 00:01 sonrasi Türkiye’den çıkacak tüm uçuşlarımızda;

uçağın kalkış saatinden 0-48 saat içinde sonucu negatif çıkmış PCR testi elinde olmayan yolcular uçağa kabul edilmeyecektir..

Sadece 2 yaş altındaki (infant) yolcular icin bu şart aranmaz.”

YORUM YAP