DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Haydar Aksakal Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Bilgi Şölenine katıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Haydar Aksakal Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Bilgi Şölenine katıldı

Manisa’nın 84 yaşındaki ‘Koca Çınarı’ araştırmacı- yazar Haydar Aksakal Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Bilgi Şölenine katıldı. 18 Mayıs 2022 günü okulun Kütüphanesinde Manisa’nın tarihi ve kadim geçmişine ilişkin bilgi veren Haydar Aksakal öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi. Konuşmasında Anadolu kültürüne sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Anadolu’ da Atatürk’ün dediği gibi 7000 yıldır varolduğumuzu ifade eden Manisa’ nın Koca Çınarı, Batı’nın Ege başta olmak üzere Anadolu topraklarına dair ‘çarpıtılan’ bir tarih teziyle Asya kültürünü küçümseyen bir bakışa sahip olduğunu belirtti. Türk kültürünün Anadolu’ da varlığının binlerce yıllık serüveninde önemli tarihi olayların ve medeniyetlerin yer aldığını söyleyen Aksakal, dil konusunda bile Helenlerden çok önce bu topraklarda Türkçenin varlığına ilişkin delillerin bulunduğunu belirtti.

Aksakal, Anadolu kültürü ve tarihinin iyi incelenmesinin önemine işaret ederek gençlere ve öğretmenlere bu konuda büyük görevler düştüğünü söyledi.

Haydar Aksakal, Sosyal Bilimler Lisesi Bilgi Şölenine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, bu organizasyonda emeği geçen öğretmenler Nilgün Karataş, Selami Arı, Nurcan Yılmaz ‘a  ve Okul yönetimine teşekkür etti.

YORUM YAP