DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Teletıp Uygulaması Artıyor!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Teletıp Uygulaması Artıyor!

İnternet teknolojilerinin gelişmesi ile sosyal medya teknolojisi iletişimden, haberleşmeye, eğitimden, seyahate, ekonomiden sağlığa kadar birçok alanda hayatımızda büyük bir dönüşüm yaşatıyor. Örneğin dershaneye gitmeden eğitim, evden çıkmadan alışveriş, yerinden hiç kalkmadan ticaret sosyal medya vasıtasıyla hayatımıza girdi.

İnternet teknolojisi hasta ve doktorun sanal ortamlarda bir araya gelmesine de imkan veriyor. Buna genel anlamda teletıp uygulaması deniliyor.

Nitekim Pandemi sürecinde de acil değilse hastaneye gidilmemesi önerilen kişiler için görüntülü muayene hizmetleri yaygınlaştı. Örneğin Hasta ve doktorun sanal ortamlarda bir araya geldiği internet üzerinden görüntülü muayene hizmetleri, e-görüntüleme muayeneleri o dönem 2 kat arttı.

Dolayısıyla modern tıp çalışmalarında dijital teknolojilerin sağlık sektöründe daha aktif bir şekilde kullanılma ihtiyacı da yükseldi. İnternet teknolojileri artık sağlık sektöründe günümüz ekosisteminin oluşturulmasında büyük etkiye sahip oldu.

Bu süreç daha da gelişecek.

Ancak teknoloji ne kadar ilerlese de hastaları muayene etmede sadece tahlil ve ekrandan görüşme yeterli olmayabilir. Çünkü tecrübeli bir doktor, hastasının yürüyüşünden, oturuşundan kalkışından, bakışlarından, konuşmasından, nefes alıp verişinden, öksürmesinden daha onu muayene etmeden önce hastalığın ne olabileceği hakkında çok önemli ipuçları elde ettiğini de unutmamak gerekiyor.

YORUM YAP