DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Her 2 akıllı telefon sahibinden 1’i her gün telefonda oyun oynuyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Her 2 akıllı telefon sahibinden 1’i her gün telefonda oyun oynuyor

ABD merkezli Zynga, Türk oyun geliştiricisi Peak Games’i 1,8 milyar dolara satın aldı. Bu satınalma ile ülkemizin son dönemde dijital sahada parlayan yıldızının oyun yazılımı olduğu bir kez daha görüldü.

Oyun yazılımının gelişmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzun süredir destek veriyordu; Bakan Varank sosyal medya açıklamasında ”Oyun sektöründeki start-up’larımıza son 10 yılda 426.7 Milyon Lira destekte bulunduk. Kişi başı 1.7Milyon Lira gelir ile en yüksek katma değere sahip oyun sektörümüzde yer alan firmalarımızın yaş ortalaması 6.5 Gençler hayallerinizin peşinden koşun, biz size yetişeceğiz,” ifadesini kullandı.

Türkiye, cep telefonunda Dijital oyun kullanıcıları arasında birinci!

Peki oyun yazılımı yanında kullanıcı olarak ülkemizin durumu nedir?

Deloitte tarafından 2012 yılından bu yana yapılan Global Mobil Kullanıcı Araştırması’nın 2019 yılı sonuçlarına göre, sosyal medya kullanımında Türkiye birinci sırada yer alıyor ve telefonda en çok oyunu yine Türkiye’deki kullanıcılar oynuyor.

Global Mobil Kullanıcı Araştırması’nın 6 kıtada 28 ülkeden 44 bin 150 kişinin katılımıyla gerçekleştiğini söyleyen Deloitte Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Endüstrisi Lideri Metin Aslantaş, bu araştırmanın mobil teknolojilerin hayatımızdaki yerine ve etkilerine dair geniş bir perspektif sunduğunu söyledi. Aslantaş, “Güncel durumu analiz ederken geleceğin nasıl şekilleneceğine dair öngörüleri de paylaşıyoruz. Bu anlamda sadece iş dünyasına değil, kültürel ve sosyal incelemeler yapan uzmanlara da bir veri kaynağı oluyor” dedi.

Türkiye’deki kullanıcıların %55’i oyun oynamak için cep telefonunu tercih ediyor

Türkiye’deki kullanıcıların %55’i oyun oynamak için cep telefonunu tercih ediyor. Bu oran ile Türkiye’deki kullanıcılar anketin yapıldığı ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. Oyun oynamak için cep telefonunu tercih edenlerin yaş grupları incelendiğinde ise en yüksek oranın %61 ile 35-44 yaş grubunda olduğu görülüyor. Kullanıcıların oyun oynama sıklığı incelendiğinde her 2 akıllı telefon sahibinden 1’i her gün telefonda oyun oynuyor. Türkiye, bu oyun oynama sıklığı oranıyla da anketin yapıldığı ülkeler arasında ilk sırada. Türkiye’de kullanıcılar, oyunları belirgin bir oranla (%67) evde dinlenirken rahatlama amacıyla oynuyor. En çok oynanan oyun türünün %40 oranla gündelik/puzzle tarzı oyunlar olduğu görülüyor. Kullanıcılar oyun oynarken %78 gibi açık bir farkla tek oyunculu oyunları tercih ediyor.

  • Oyun oynamak için cep telefonunu tercih edenler: %55
  • Akıllı telefondan her gün oyun oynayanlar: %50

YORUM YAP