DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

‘Hiçbir sebep bir canın kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
‘Hiçbir sebep bir canın kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz!’

Fransa’nın Nice şehrinde Notre-Dame kilisesinde bıçaklı saldırı düzenlendi. En az üç kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Saldırı sonrası Başbakan Jean Castex, terörle mücadele planının ülke genelinde “acil saldırı” seviyesine çıkarıldığını söyledi.

Tüm dünyadan Fransa’ nın acısını paylaşan destek mesajları gelmeye devam ediyor. AB Konsey Başkanı Charles Michel Fransa ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Amerika bu savaşta en eski müttefikinin yanında. Bu radikal İslamcı terör saldırıları hemen durdurulmalı. Fransa ya da herhangi başka bir ülke bu olanları sineye çekemez.’ dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, ‘Nefretin toplumlarımızda yeri olamaz. NATO, müttefik Fransa ile birliktedir’ açıklamasını yaptı.

Almanya Başbakanı Merkel, ”korkunç cinayetler karşısında derinden sarsıldım. Kalbim, katledilenlerin ve yaralıların yakınlarıyla” ifadesini kullandı.

Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni kilisede düzenlenen saldırıya ilişkin, “sevgiye ölüm bulaştırdığını” ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, AB Konsey Başkanı Charles Michel de Fransa’daki saldırıyı kınadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Şiddet ve terör, hele ki bir ibadethanede gerçekleşiyorsa, hiçbir dini ya da ahlaki normla bağdaşmaz.” dedi.

Dışişleri’nden açıklama

Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı; açıklaması şöyle:

”Hiçbir sebep, bir insanın canına kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz. Kutsal bir ibadet mekânında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dini, insani, ahlaki değerlerden nasibini almadığı açıktır.

Terörün farklı türleriyle mücadele eden ve terör nedeniyle vatandaşlarını kaybeden bir ülke olarak, Nice şehri sakinleri başta olmak üzere, Fransız halkıyla terör ve şiddete karşı dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz.”

 

 

YORUM YAP