DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Hidrojen Enerjisi İçin Üç Avrupa Ülkesi birleşti

Yayınlanma Tarihi : Google News
Hidrojen Enerjisi İçin Üç Avrupa Ülkesi birleşti

İtalya, Almanya ve Avusturya, Güney Akdeniz’den Kuzey Avrupa’ya hidrojen taşıma ağı geliştirilmesi konusunda işbirliği yapmak üzere anlaşma imzaladıklarını söyledi.

temizenerji.org’ da Didem Taşbaşı’nın Reuters’a dayandırdığı haberi göre, İtalya, Almanya ve Avusturya’nın enerji bakanlıkları ortak bir açıklamada bulundu. Açıklamada, Güney Akdeniz’den Kuzey Avrupa’ya hidrojen taşımak için bir ağın geliştirilmesi konusunda işbirliği yapmak üzere bir anlaşma imzaladıkları ifade edildi. Duyuru, Avrupa Birliği’nin en fazla kirletici endüstrileri karbondan arındırmaya yardımcı olmak için 2030 yılına kadar yenilenebilir hidrojen tedarikini güvence altına alma stratejisinde somut bir adıma işaret ediyor.

Almanya Ekonomi İşleri ve İklim Koruma Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Güney Hidrojen Koridoru, güney İtalya üzerinden Kuzey Afrika’dan yenilenebilir hidrojen ithalatı sağlayacak ve ayrıca İtalya, Avusturya ve Almanya’daki büyük hidrojen talep merkezlerine bağlanacak.” dedi. Bakan Robert Habeck ise, “Güney koridoru, özellikle güney Almanya eyaletlerine yeşil hidrojen sağlanmasında önemli bir rol oynayacak.” dedi.

Güney Hidrojen Koridoru projesi, Kuzey Afrika’yı Avrupa’ya bağlayarak Güney Akdeniz bölgesinden yenilenebilir hidrojenin önemli Avrupa pazarlarına taşınmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, İtalya, Almanya ve Avusturya arasında hidrojen boru hatları inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede İtalya’nın gaz altyapı operatörü Snam, Avusturya’dan Trans Austria Gasleitung (TAG) ve Gas Connect Austria (GCA), Almanya’dan ise bayernets ortak olarak yer alıyor. Güney Hidrojen Koridoru projesi, yılda 4 milyon tondan fazla hidrojen kapasitesi sağlayarak REPowerEU ithalat hedefinin yaklaşık yüzde 40’ını karşılamayı hedefliyor.

YORUM YAP