DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

IMF Başkanı Georgieva: ‘Kovid-19 salgını eşitsizlikleri artırabilir!’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
IMF Başkanı Georgieva: ‘Kovid-19 salgını eşitsizlikleri artırabilir!’

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ekonomik toparlanmaya giden yolun oldukça belirsiz ve düzensiz olduğunu belirtti.

Georgieva, Avrupa Parlamentosu tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkelerin yüzde 90’ının 2020’yi daha küçük bir ekonomiyle tamamladığını söyledi.

Küresel ekonominin 2021’de yüzde 5,5 büyümesinin beklendiğini anımsatan Georgieva, Avrupa bölgesi ekonomisinin ise bu yıl yüzde 4,2 büyümesinin öngörüldüğünü kaydetti:

“Toparlanmaya giden yol oldukça belirsiz ve en önemlisi düzensiz. Virüs ile aşılar arasında devam eden yarış nedeniyle belirsiz. Ülkelerin başlangıç konumları, ekonomik yapıları ve yanıt verme kapasitelerindeki farklılık nedeniyle düzensiz. Bu hem ülkeler arasında hem de ülkeler içinde eşitsizliklerin artmasına neden oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Georgieva, en büyük endişesinin 2020’deki “büyük karantinanın” 2021’de “büyük farklılığa” dönüşmesi olduğunu belirterek, koronavirüs (Kovid-19) salgınının hem ülkeler arasında hem de ülkeler içinde eşitsizliklerin artmasına neden olduğunu söyledi.

YORUM YAP