DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İSDEM ülke geneline yaygınlaştı, bir günde bin 159 ihbar geldi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
İSDEM ülke geneline yaygınlaştı,  bir günde bin 159 ihbar geldi

İçişleri Bakanlığı’nca daha önce Kırıkkale’de pilot uygulama olarak devreye alınan İl Salgın Denetim Merkezi uygulaması ülke genelinde yaygınlaştırıldı.

Yurttaşlar, karşılaştıkları Covid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bildirerek, 112, 155, 156 çağrı numaralarını arayarak veya valilik/kaymakamlıkça belirlenen ihbar hatlarını kullanarak il/ilçe salgın denetim merkezlerine anında iletebiliyor.

İhbar iletilerinde HES uygulamasından fotoğraf veya video çekerek de şikayetlerini İSDEM’e ulaştırabilecekler.

İSDEM üzerinden koordinasyonla ekipler bu şikayetlere konu olayları yerinde inceleyecek. Aykırılık tespit edilmesi durumunda gerekli adli ve idari işlemler başlatılacak.

İSDEM 7/24 esasına göre faaliyet gösterecek.

İSDEM koordinasyon merkezleri 7/24 esasına göre faaliyet gösterecek; ekiplerin sevk ve idare işlerini yürütmek, gelen ihbar ve şikayetleri sonuçlandırmakla görevli il/ilçelerde salgın denetimleri yapacak.

Önceki gün İl/İlçe Salgın Denetim Merkezlerince İSDEM yazılımı üzerinden gerçekleştirilen denetim (ihbar üzerinden veya resen) sayısı da 5 bin 243 ‘ü buldu.

İçişleri Bakanlığı’nca Covid-19 Tedbirleri Kapsamında hayata geçirilen İSDEM uygulamasına bir günde bin 159 ihbar geldi.

YORUM YAP