DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İspanyol Genelkurmayı’ nda öncelikli aşı nedeniyle istifalar oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
İspanyol Genelkurmayı’ nda öncelikli aşı nedeniyle istifalar oldu

İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Ángel Villarroya ordudan üst düzey yetkililerle birlikte aşı yaptırılması konusundaki tartışmalar nedeniyle bu istifa etti. Karar İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Ángel Villarroya’ nın, kendisinin ve diğer üst düzey komutanların sıraları gelmeden önce ilk doz Covid-19 aşısı olduklarının ortaya çıkmasının ardından geldi. Gerekçe olarak sağlık yetkilileri tarafından belirlenen protokollere aykırı olduğu – Öncelikli gruplar arasında olmamasına rağmen dün ordu komutanları ile birlikte Covid-19 aşısı olduğu için- ve bu kadar ayrıcalığın ordunun imajını bozduğu için!… denildi.

General Miguel Ángel Villarroya kasım ayında koronavirüse karşı mücadelesi nedeniyle madalya ile taltif edilmişti.

Savunma Bakanlığı yaptığı basın açıklamasında, İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Ángel Villarroya’ nın Savunma Bakanı Margarita Robles’e görevden alınmasını talep eden bir mektup yazdığı ve ‘Genelkurmay Başkanı’ nın her zaman astlarına örnek olmaya çabaladığını’ vurgulandı. İstifa talebine ilişkin olarak, “Silahlı Kuvvetlerin imajını korumak amacıyla General Villarroya bugün Savunma Bakanı’na görevinden istifa talebini sundu” denildi.

Ayrıca Madrid bölgesi Jandarma Baş Komutan da öncelik sırasında sırası gelmeden aşı yaptırdığı için İç İşleri Bakanı tarafından görevinden alındı.

YORUM YAP