DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İYİ Partili Özlale: ‘Şu anda Türkiye’deki işsiz sayısı kayıtlı çalışanların sayısını geçmiştir’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
İYİ Partili Özlale: ‘Şu anda Türkiye’deki işsiz sayısı kayıtlı çalışanların sayısını geçmiştir’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Şu anda Türkiye’deki işsiz vatandaşlarımızın sayısı kayıtlı çalışanların sayısını geçmiştir” dedi.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Özlale ülke ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirerek, uygulanan istihdam modelinde güvencesiz çalışanların fazlalığına dikkat çekti.

‘Şu anda Türkiye’deki işsiz vatandaşlarımızın sayısı kayıtlı çalışanların sayısını geçmiştir.’

“Açıklanan istatistikler COVID-19 salgınının en fazla dar gelirli ve güvencesiz çalışanları etkilediğini bir kez daha ortaya koydu. İktidar partisinin ‘istihdam sağlamayan bir büyüme modelinde’ ısrar etmesi TÜİK tarafından dün açıklanan işgücü istatistiklerine bir kez daha yansımıştır. Mevcut durumda 83 milyon nüfusun sadece 27.7 milyonu, yani nüfusumuzun 3’te 1’inden daha azı çalışmaktadır. Şu anda Türkiye’deki işsiz vatandaşlarımızın sayısı kayıtlı çalışanların sayısını geçmiştir…

”Vatandaş ve işveren hiçbir şekilde yüzde 6.7’lik bir büyüme hissetmemiştir. Vatandaşın şu anda hissettiği güvencesiz çalışanların fazlalığı, istihdam yaratamayan bir hayat modeli ve artan hayat pahalılığıdır.

”Mevcut durumda asgari ücretle çalışan vatandaşımızın eline net 3,000 TL geçerken işverene maliyeti ise 3,458 TL olmaya devam etsin. Önerimiz çok basit biz asgari ücreti işverene maliyetini de arttırmadan yükseltmeyi öneriyoruz.

”Önümüzdeki dönem para ve maliye politikasının hareket alanı kalmadı. Faizleri devamlı yükseltmek zorunda kalan bir Merkez Bankası’ndan bahsediyoruz. Bizim iktidar partisinden beklentimiz en azından şu dönemde halkın ihtiyaçlarını anlayacak bir asgari ücret düzenlemesini hayata geçirmek ve bunun düşük maliyetini bütçeye yansıtmaktadır.”

YORUM YAP