DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Tatlıoğlu: ‘Ekonomik işlemler, özellikle parlamento bilgisi dahilinde olmalı.’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Tatlıoğlu: ‘Ekonomik işlemler, özellikle parlamento bilgisi dahilinde olmalı.’

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İstanbul Borsası’na Katarlıların ortak olmasına ilişkin “Temel sorun bu bilgilerin kapalı olmasıdır, daha doğrusu bilgi olmamasıdır. Sıfır bilgilendirmeye dayalı devlet işleyişi olmaz” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Tatlıoğlu, İstanbul Borsası’nın yüzde 10’nun satılmasına ilişkin ellerinde bilgi olup olmadığı hakkında gelen soruya “Hiçbir bilgimiz yok. Önceliğimiz Katar ile yapılması değil, önceliğimiz bu işlemlerin sıfır bilgi ile kamuoyuyla paylaşılması” dedi.

Tatlıoğlu, İstanbul Borsası’na Katarlılara hisse satışına ilişkin özetle şu ifadeleri kullandı.

”Türkiye, yurtdışına özel ve kamusal varlık satışlarını yapmış bir ülkedir. Ülkelere yatırım yapılmaktadır, Türkiye de yapmaktadır. Ancak temel sorun bu bilgilerin kapalı olmasıdır daha doğrusu bilgi olmamasıdır. Sıfır bilgilendirmeye dayalı devlet işleyişi olmaz. Daha iki üç gün içinde Sayın Elvan’ın AB çerçevesinde kamu satın alma kriterlerini paylaştığını biliyoruz. Kamunun satın almalarında ve işlemlerinde toplumdan ve parlamentosundan gizlemesi gereken hiçbir şey olamaz. Buradaki manidar konu, bu bilgilerin ortada yok olmasıdır. Bu da devlete olan güvenin aşındırıcı bir süreçtir. ‘Neden Katar’ diye bir sorumuz yok. Bizim yer vereceğimiz husus devletin işleri açık olmalı.”

YORUM YAP