DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İzmir Hatuniye Derneği’nden İhtiyaç Sahiplerine Destek

Yayınlanma Tarihi : Google News
İzmir Hatuniye Derneği’nden İhtiyaç Sahiplerine Destek

İzmir Tarihi Basmane Hatuniye Yardım Derneği ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmaya devam ediyor. Günde 400-500 kişiye çorba ve yemek dağıtan İzmir Tarihi Hatuniye Derneği, Kurban bağışı yapmak isteyenlerin de yoğun ilgisini görüyor. Dernek Başkanı Müjdat Çobanoğlu, ihtiyaç sahibi 500 kişiye her gün yemek veriyoruz. Kurban Bayramı öncesinde Kurban kesecek hayırseverlerin yoğun ilgisi ile karşılıyoruz. Hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

İhtiyaç sahiplerine hergün öğlen yemek ve sabahları da sıcak çorba veren İzmir Tarihi Basmane Hatuniye Yardım Derneği İzmir’in en hayırsever derneği olarak öne çıkarken, hayırseverlerin de ilgisini çekmeye başladı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Basmane Hatuniye Yardım Derneği Başkanı Müjdat Çobanoğlu, hayırseverlerin kendilerine teveccüh göstermelerinden dolayı teşekkür etti.

GÜNDE 500 KİŞİ BURADAN ÜCRETSİZ YEMEK YİYOR

Başkan Çobanoğlu, “Özveriyle fedakarlıkla ve herşeyden önce de samimiyetle yaptığımız çalışmaları zaman zaman bizatihi gelip yerinde görerek, yaptığı hayrın nereye nasıl ve şekilde değerlendirildiğini de görme fırsatı oluyor. Şu an İzmir’de ihtiyaç sahiplerine hergün hiç aksatmadan yemek çıkarıyoruz. Günde 500 kişi burada gelip ücretsiz bir şekilde yemeğini yiyip karnını doyuruyor ve hayır sahiplerine dua ediyorlar” diye konuştu.

SİYASİ DEĞİL, İNSANİ BİR DERNEĞİZ 

Basmane Hatuniye Yardım Derneği Başkanı Müjdat Çobanoğlu, yaptıkları çalışmalarda kimseyi ayırmadıklarını kapılarının her görüşten ve düşünceden insana açık olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Biz siyasi değil, insani bir faaliyet yapıyoruz. Açlığın, yoksulluğun, fakirliğin ve ihtiyaç sahipliğine el uzatabilmek anca insana verilen değerle ilgilidir. Bu insanlara sahip çıkmak siyasi ayrım yapmadan toplumun tüm kesimlerinin temel insani görevidir. Biz bu hizmetlerle toplumsal barışa da katkıda bulunuyoruz. Aslında bizim bu yaptığımız toplumun tüm kesimlerine ait bir sorumluluk. Ben yapmazsan, sen yapmazsan bu insanlara kim sahip çıkacak. Bizim buradan yemek yiyen ihtiyaç sahiplerine siyasi görüş sormuyoruz. Burada dini, ırkı siyasi görüşü ne olursa olsun gelir yemeğini yer.  Bura da kimsenin kimliği, cinsiyeti, milliyeti sorulmaz. Çok trajik insan hikayeleri ile karşılaşıyoruz ve diyoruz ki iyi ki böyle bir hizmete vesile oluyoruz. Hayırsever insanlarımızda bu anlayışla bize geliyorlar maddi manevi destek veriyorlar. Bunun için de bütün İzmir halkımıza ne kadar teşekkür etsem az. Bizim halkımız gerçekten çok duyarlı ve hayırsever bir halk.”

KURBAN BAĞIŞINDA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORUZ

Kurban Bayramının yaklaşması ile hayırseverlerin derneklerine gelerek veya telefon ederek, kurban bağışında bulunduklarını kaydeden Çobanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Derneğimiz İzmir’de toplumun tüm kesimlerince çok iyi tanınıyor. Ortaya koyduğumuz hizmetlerde takdir ediliyor. Bu nedenle çok sayıda hayırsever derneğimize Kurban bağışında bulundu. Biz hayırsever insanlarımızı da derneğimize davet ediyoruz.Kendilerinin de imkanları varsa görmelerini arzu ediyoruz. Kurban bağışında bulunmak isteyen hayırseverlerimiz derneğimize güvenle bağışta bulunabilir.“

BURS VERİYORUZ

Dernek olarak tek faaliyetlerinin yemek vermek olmadığını kaydeden Çobanoğlu, öğrencilerimize de burslar veriyoruz. Özellikle Tıp Fakültesi öğrencilerine burslar verdik. Burs verdiğimiz bu öğrencilerden mezun olan ve bugün doktorluk yapanlarda var. Derneğimizi hiç unutmuyorlar. Hayırseverlerimizin desteği ile inşallah bu burs imkânlarını da genişletiriz. Bizim görevimiz insana dokunmak. Zorlu hayatlara sahip insanların hayatlarını bir nebze olsa kolaylaştırmaktır. Hedefimiz imkânlarımız ölçüsünde daha çok öğrenciye burs sağlamak. İnşallah bunu da yapabiliriz.”

NAKDİ VE AYNİ YARDIMLARDA YAPIYORUZ

Ayni nakdi yardımlarda da bulunduklarını kaydeden Müjdat Çobanoğlu, ihtiyaç sahibi haneler ve özellikle öğrencilere kıyafet yardımında bulunuyoruz. İzmir merkez başta olmak üzere Bergama ve diğer ilçelere kadar giderek bizzat okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere kılık kıyafet desteğinde bulunduk. Ayakkabılarına kadar giydirdik. Bu noktada üzücü durumlarla çok karşılaşıyoruz. Giyecek ayakkabısı olmayan öğrenciler gördük. Çok sayıda okulumuza giderek öğrencilerimizi giydirdik. Kurban bayramı öncesinde de ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerimizin bağışladığı kıyafet dağıtımı yapacağız.

YAKINLARINI KAYBEDENLER DE YEMEK VERİYOR

Dernekte mutfakta en az iki kişinin sürekli çalıştığını kaydeden Çobanoğlu, Çünkü günlük 500 kişiye yemek çıkarmanın kolay olmadığını anlattı. Çobanoğlu, “Buraya yakınlarını kaybeden hayırseverler de gelerek bağışta bulunuyor. Vefat eden yakınları için ihtiyaç sahiplerine yemek veriyor. Biz duasını da yaptırıyoruz. Yakınlarını kaybedenler hayır olarak ihtiyaç sahiplerine bağışla yemek veriyorlar. Bu konuda derneğimiz İzmir’de tanınan biline bir organizasyona sahip olması nedeniyle hayırseverler bizzat kendileri gelip bağış yapıyorlar” diye konuştu.

YEMEK MENÜLERİMİZ DE ÖZEL

İhtiyaç sahiplerine sundukları yemeklerden de bahseden Çobanoğlu, “Günde 4 çeşit yemek sunuyoruz. Yemeklerimiz Restoranların yemek menülerini aratmıyor. Hergün farklı çeşitte yemekler yapıyor, dağıtıyoruz. Dernek merkezimizde özel yemek yerleri yaptırdık. Herkes gelir sıraya girer yemeğini serince merkezimizde yer. Bu hafta yemek listemizde Patates püresi üstü kavurma, pirinç pilavı ve cacık vardı. Bu yemek listemiz hergün değişiyor. Her şeyi özenle yapıyoruz. Hizmet etmekten ben kendi adıma çok mutlu oluyorum. Unutmayalım ki insanların en hayırlısı, insanlara hayırlı olandır. Bizim çalışma motivasyonumuz ve düsturumuz da budur” dedi.

YORUM YAP