DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Joe Biden: ”Hiçbir başkan ‘kral’ olamaz!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Joe Biden: ”Hiçbir başkan ‘kral’ olamaz!”

ABD Kongresi Joe Biden’ın ülkenin yeni Başkanı olduğunu tescilledi.

Bu arada ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden yeni siyasal sürece ilişkin yönetim kademelerini öneren isimleri basınla paylaştı.

Adalet Bakanlığı’na yapacağı atama önerisi ile ilgili toplantıda Biden, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı: ‘Hiçbir başkan ‘kral’ olamaz.’ dedi. Biden ABD Kongresi’nin 4 saat işgal edilmesini “Amerikan tarihinin en karanlık gününü yaşadık” diyerek protestocuları ‘yerli teröristler’ olarak nitelendirdi. Dünkü konuşmasında da ABD Kongresinin işgalini ‘Kalkışma’ olarak değerlendirmişti.

Bu arada Trump’ ın Anayasası’nın 25. maddesi işletilerek görevinden ‘azledilmeli’ çağrıları da yapılıyor. Temsilciler Meclisi Demokrat üyesi Mondaire Jones, “demokrasi için daha karanlık bir gün hayal edemediğini” belirterek, “Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin yasama organına karşı şiddeti kışkırttı, binlerce destekçisini Kongre binasını basmaya teşvik etti ve yine azil soruşturmasından geçirilmeli.” ifadesini kullandı.

ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden da konuşmasında,“Başkan kanunların üzerinde değildir” ifadesini kullandı. ”Adalet halk içindir. Kuvvetliyi korumaz. Adalet kördür. Dün gördükleriniz çok net bir şekilde bu ülkenin temel ülkelerine aykırıydı, adaletin yerini bulmasının da engellemeye çalışıldığın gördük.” dedi.

”Hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu bir ülkeyiz bunu defalarca söyledim. Hiçbir başkan ‘kral’ olamaz. Hiçbir yargı, başkanın keyfine göre hareket etmez veyahut korumaz.”

YORUM YAP