DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Karamollaoğlu: ‘Adaletsizliğin olduğu yerde zulüm ve insafsızlık vardır.’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karamollaoğlu: ‘Adaletsizliğin olduğu yerde zulüm ve insafsızlık vardır.’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz” açıklamasına değinen Karamollaoğlu, ”Siz anayasa herkesi bağlar diyeceksiniz ondan sonra ‘AYM’nin verdiği bir kararı ben uygulamam’ diyen bir mahkeme reisini terfi ettireceksiniz. Hakikaten havsalam almıyor benim.’ dedi.

Karamollaoğlu, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

‘ÖNCE ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRİN’

”Adaleti düzeltmek için önce nereden başlamanız gerekir? Kanunlardan değil, yönetmeliklerden değil, tüzüklerle değil. Önce zihniyetinizi sağlam bir hale getireceksiniz. Sayın Adalet Bakanı ne dedi; ‘adalet gerçekleşsin de arkasından ne olursa olsun’. El hak doğru söyledi buna kendisi inanıyor, ama ne yazık ki bu gerçekle bağdaşmıyor. Siz anayasa herkesi bağlar diyeceksiniz ondan sonra ‘AYM’nin verdiği bir kararı ben uygulamam’ diyen bir mahkeme reisini terfi ettireceksiniz. Hakikaten havsalam almıyor benim. Kadim akıl dört üstün faziletin olduğu görüşündedir; bunlar hikmet, iffet, şecaat ve adalettir. Dört üstün faziletin zıddı ise; bilgisizlik, açgözlülük, korkaklık ve zulümdür. Bu dört faziletin içinde en üstünü adalettir. Çünkü adaletin gerçekleşmesi için diğer üç faziletin sağlanması gerekir. Adalet, insan nefsine insaflı olma yetisini kazandırır. Bir devletin de ayakta durması için en temel direk adalettir, çünkü adaletsizliğin olduğu yerde zulüm ve insafsızlık vardır” dedi.

YORUM YAP