DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Karantina’dan kaçan 140 bin kişinin davranış ve kültür altyapısı incelenmeli

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karantina’dan kaçan 140 bin kişinin davranış ve kültür altyapısı incelenmeli

Önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Açıklamaların bir kısmında Covid-19 salgını ile mücadelesinde insanlığın çıkaracağı dersler olduğuna dikkat çekerek, bu derslerin tüm dünyada ihmal edildiğine ve salgının giderek tırmandığına dikkat çekti.

Koca, “Bugün, biz ve dünya virüsün saldırısı karşısında baştakinden daha zor bir dönemdeyiz.” ifadesini kullandı.

Bakan Koca’ nın açıklamalarında salgının dünyada artış eğiliminde olduğu ifade edilirken, “Başlangıçtan daha zor bir dönemdeyiz, ilk döneme kıyasla sağlık çalışanlarımızın yükü 4-5 kat artmış durumda” dedi.

Sağlık çalışanlarına salgın süresinde destek verilmesi gerektiğine dikkat çeken Koca, “Kendinizi bir sağlık çalışanınız yerine koyun. Bu mücadelede onlara verebileceğiniz yegane destek kendinizi virüsten korumanızdır. Bu desteği vermek için elinizden geleni yapın” şeklinde konuştu.

Karantinadan kaçan 140 bin kişinin olduğunu vurgulayan Bakan Koca bunlara çeşitli cezalar uygulandığını bildirdi.

Karantina’dan kaçan 140 bin kişinin davranış ve kültür altyapısı incelenmeli

Türkiye’ de son zamanlarda artan koronavirüs vakalarında bilim kurulları nedenleri üzerine elbette çalışıyor. Örneğin, yaz döneminin rehavet veren etkisi yanında, karantina kuralına uymayan 140 bin kişi ile bir de virüs taşıyıcısı olup henüz test yaptırmayan insanların etkileri araştırılmalı elbette…

Ancak virüsün bulaş riski ve sonuçları itibariyle hastalığın etkisinin oldukça yükseldiği bu dönemlerde öncelik tıbbî araştırmalar olmakla beraber;

Yakın gelecekte Karantina’dan kaçan 140 bin kişinin davranış ve kültür altyapısının incelenmesi de önemli.

Çünkü kendi ağlık riskini hiçe saymakla beraber, sosyal-kültürel alanda kişiliklerinin farklı boyutlarının incelenmesi de toplumun olaylar karşısında göstereceği tepkilerin analizi açısından önemli olduğunu düşündürtüyor!

 

YORUM YAP