DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

KARTALLAR ÇEVREYE DUYARLI

Yayınlanma Tarihi : Google News
KARTALLAR ÇEVREYE DUYARLI

Kartallar Holding bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kartallar Ege Enerji, çevreyi korumak adına yürüttüğü faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

HABER MERKEZİ

Kartallar Holding bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kartallar Ege Enerji, çevreyi korumak adına yürüttüğü faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Şirket yetkilileri geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği ‘Sera Gazı Azaltımı Karbon Sertifikasyon Süreci’ ile ilgili toplantının ardından ‘VERRA Plastik Atık Azaltımı Sertifikasyon Süreci’ne ilişkin bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kartallar Ege Enerji İcra Kurulu Başkanı Tijen Sipahi sürece ilişkin yaptığı konuşmasında, dünya genelinde plastik atık azaltımının büyük önem arz etmeye başladığına dikkat çekerek, “Plastik atıklar herkesin bildiği gibi doğada yüzyıllarca kalabilen atıklar. Dolayısıyla plastik atık azaltımı bizim ayrıştırma tesisimizde plastiği ayrıştırarak aslında sera gazı alatımına aracılık etmiş oluyoruz. Plastik üretilirken fosil yakıt kullanılıyor. Dolayısıyla fosil yakıtı bertaraf ediyorsunuz. Fosil yakıtla birlikte enerji israfı söz konusu. Bu nedenle plastik atık azaltımı bizim için bir hedef haline geldi” dedi.

Temiz ve sürdürülebilir bir dünya için çalıştıklarını ifade eden Sipahi, sözlerine şöyle devam etti: “Şu açıdan çok önemsiyoruz, sürdürülebilir bir dünya için, temiz bir dünya için, bunun için de özveriyle çalışıyoruz, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakma bilinci oluşturuyoruz, şirketimiz ve paydaşlarımız olarak bu fikre sahip çıkarsak o zaman gelecek nesillere çok daha bilinçli bir dünya bırakmış oluyoruz. Katılımcıların hepsi Manisa ilinin paydaşları, dolayısıyla projenin de paydaşları. Bizim ne yapmaya çalıştığımızı il düzeyine, sonrasında da ülke geneline yaymamız gerekiyor.”

YORUM YAP