DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kaza Tespit Tutanağı E-Devlet Üzerinden Oluşturulabilecek!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kaza Tespit Tutanağı E-Devlet Üzerinden Oluşturulabilecek!

E-Devlet hizmetlerinde ‘Polis Bölgesi İçin Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı’ Sorgulama sayfası açıldı. Kaza esnasında kalem kağıda gerek duymadan hızlıca tutanak doldurulmasını sağlayan bu uygulama, trafikte beklemeleri ve zaman kayıplarını önlüyor. Artık trafik kazalarının ardından maddi hasar oluştuğunda trafik polisini beklemeye gerek kalmadan kaza tespit tutanağı düzenlenebiliyor.

Kamu hizmetlerinin dijitalleşmesi sayesinde sürücüler matbu evraka gerek kalmadan cep telefonları üzerinden tutanak oluşturabiliyor. Bu yenilik, kullanıcıların zamandan tasarruf etmelerini sağlarken, tutanak düzenleme sürecini oldukça pratik hale getiriyor.Anlaşan sürücüler, trafik polisini beklemeye gerek kalmadan bu işlemi kendileri gerçekleştirebiliyor.

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Oluşturulur?

e-Devlet mobil uygulamasında “kaza tespit” araması yapıldığında kaza tutanağı sekmesi çıkıyor. Bu sekmeye tıklayan kullanıcılar tutanak oluşturma sürecine yönlendiriliyor. Şartları kabul ettikten sonra “yeni tutanak oluştur” seçeneği ile işlemi başlatabilir veya mevcut bir tutanağa dahil olabilirler.

Bilgi ve Konum Ekleme

Uygulama üzerinden sürücüler, araç ve sürücü bilgilerini, kazanın konumunu ve diğer detayları ekleyebiliyor. Daha önce oluşturulan tüm tutanaklara da uygulama üzerinden erişim mümkün. Bu hizmeti kullanabilmek için akıllı telefonlarda konum bilgisinin açık olması ve e-Devlet hesaplarında çift faktörlü kimlik doğrulamasının aktif olması gerekiyor.

Otomatik Sigorta İşlemleri

Mobil uygulama üzerinden oluşturulan kaza tutanakları, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne doğrudan aktarılıyor ve sigorta şirketlerinin sistemlerine düşerek süreci otomatik olarak başlatıyor. Bu sayede vatandaşlar, sigorta şirketlerine tutanak iletmek zorunda kalmıyor.

Kullanım Şartları

Bu hizmeti kullanabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor:

  • Kazada alkol veya uyuşturucu kullanılmaması
  • Kazada ölüm veya yaralanma olmaması
  • Kamu malına veya üçüncü şahıslara zarar verilmemesi
  • Trafik sigortasının geçerli olması
  • Kazaya karışan araç sayısının iki olması
  • Sürücü belgelerinin geçerli ve uygun olması
  • Kazaya karışan araçların kamu kurum ve kuruluşlarına ait olmaması

e-Devlet mobil uygulaması üzerinden kaza tespit tutanağı oluşturma işlemi, sürücüler için büyük kolaylık sağlıyor. Bu yenilik sayesinde, kazaya karışan sürücüler tutanak düzenleme sürecini hızlı ve pratik bir şekilde tamamlayabilecekler. Dijitalleşen bu hizmet, hem zaman kazandırıyor hem de sigorta işlemlerinin otomatik olarak başlamasını sağlıyor. (Kaynak https://www.kamugundemi.com/)

YORUM YAP