DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kılıçdaroğlu: ’10 milyonun üzerinde işsiz var bu ülkede. Evine ekmek götüremeyen 100 binler var. Biz bunları niye tartışmıyoruz?‘

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kılıçdaroğlu: ’10 milyonun üzerinde işsiz var bu ülkede. Evine ekmek götüremeyen 100 binler var. Biz bunları niye tartışmıyoruz?‘

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “10 milyonun üzerinde işsiz var bu ülkede. Evine ekmek götüremeyen 100 binler var. Biz bunları niye tartışmıyoruz? ‘Kim Cumhurbaşkanı olacak’ diye tartışıyoruz.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de Seda Öğretir ve Ahmed Arpat’ın sorularını yanıtladığı konuşmasında, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili olarak,

”Abdullah Gül isminden neden korkuyorlar?’ ifadesini, AKP ve MHP cenahı için söyledim. ‘Neden korkuyorsunuz?’ Bunu söyledim. Hala söylüyorum. Şu aşamada Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışılacak bir şey değil.

”Türkiye’nin ana gündemi içinde Cumhurbaşkan adaylığı yok. 2023’te olacak seçim için şimdiden bu tartışmayı yapmaya gerek var mı?” dedi.

”Eğer bir tartışmayı kişisel baza indirgerseniz ilkelerden vazgeçmiş olursunuz. Tartışılması gereken kişiler değil, ilkelerdir.

”Parlamenter sisteme dönüldüğünde cumhurbaşkanlığı sembolik bir makam olacak. O zaman başbakanlık önemli olacak. Bu tartışmalar yapay tartışmalardır. Türkiye’nin süratle bu yapay tartışmadan çıkıp gerçek gündemine dönmesi lazım. Çöpten evine ekmek götüren yüzbinler var. Biz bunları tartışalım.” dedi.

 

YORUM YAP