DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar’ın ‘başörtülü hakim’ görüşüne tepki gösterdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar’ın ‘başörtülü hakim’ görüşüne tepki gösterdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP’li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar’ın başörtüsüyle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ya çağın neresindeyiz biz ya?.. Başörtüsü takar takmaz, başka bir şey yapar yapmaz o ayrı bir şey, peki benim görevim nedir, onun tercihine saygı duymaktır.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Atık Yakma Tesisi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu CHP’ li eski milletvekili ve bakan Fikri Sağlar’ın “başörtülü hakim” le ilgili görüşlerini paylaşıp paylaşmadığının sorulması üzerine de şunları söyledi:

“Nasıl paylaşırım arkadaşlar? Çağın neresindeyiz biz? Kişi başörtüsü takar takmaz, o onun tercihidir. Peki benim görevim nedir? Onun tercihine saygı duymaktır. Efendim ‘Hakim böyle olursa şöyle olursa…’ Hakim, hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar verirse gerçek anlamda hakimdir, benim başımın üzerinde yeri vardır. Başörtüsü takar takmaz, başka bir şey yapar yapmaz o ayrı bir şey, o onun özel yaşam tarzıdır, ona benim saygı duymam lazım. Ben saygı duyarken ondan ne bekleyeceğim gerçek anlamda adalet dağıtmasını bekleyeceğim. Adalet dağıttığı süre içinde hiçbir sorunum yok. Kaldı ki bizim parti meclisinde de var, üstelik hukuk mezunu arkadaşlarımız da var parti meclisinde görev yapıyorlar. Dolayısıyla böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum.”

Fikri Sağlar’dan türban ile ilgili sözlerine açıklama

Konuyla ilgili gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Fikri Sağlar, bir bütünlük içerisinde açıkladığı düşüncelerinin ”bağlamından kopartılarak ve çarpıtılarak sosyal medyada bir linç kampanyasına dönüştürülmeye çalışıldığını ibretle izliyorum” dedi.

Sağlar, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Türban ile ilgili eleştirilerim herhangi bir inancı aşağılamaya ya da küçük düşürmeye yönelik değil, türbanı kullanarak İslam dinini siyasal amaçlarına alet edenlere yöneliktir.”

YORUM YAP