DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kılıçdaroğlu sordu: ‘Hangi gerekçeyle vatandaşları toplayıp kafalarına çay attınız?’

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kılıçdaroğlu sordu: ‘Hangi gerekçeyle vatandaşları toplayıp kafalarına çay attınız?’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada Varlık Fonu’na da değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türkiye Varlık Fonu’nun denetlenmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Varlık Fonu’na ilişkin Türkiye Varlık Fonu ‘ndaki paralar nereye gidiyor, diye sordu, ”Değerli arkadaşlarım 170 milyarın denetlenmesi gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türkiye Varlık Fonu’nun denetlenmesi gerekiyor” dedi.

‘Hangi gerekçeyle vatandaşları toplayıp kafalarına çay attınız?’

Kılıçdaroğlu’ nun değerlendirmeleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin mitinglerinde halka çay dağıttığı ve sosyal mesafenin korunmadığı görüntüler de gündeme geldi.

”Sağlıkçılar 24 saat çalıştılar. Çocuklarını bile görmediler. Sağlıkçıların başarısını hep beraber alkışladık. Sağlıkçıların önüne hastaları gönderen kimdi? Önlemi almayan kimdi? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yanlış, eksik bilgileri veren kimdir?.. Saygın bir devlet vatandaşlarına yalan söylemez.” dedi.

”Hangi gerekçeyle vatandaşları toplayıp kafalarına çay attınız?” diye sordu.

”Doğru bilgiler vermediniz, Türk Tabipler Birliği ölümlerin daha fazla olduğunu söyledi. Hangi noktaya geldik, salgını önlemek için önlem alması gereken siyaset kurumudur. Siyaset kurumu serbest bıraktı, sağlık kurumu gerekeni önlemi aldı. Hangi gerekçe ile mitingler düzenlediniz, hangi gerekçe ile salgın bu boyutlara ulaştı.”

‘CHP’li belediyeler yardım kampanyası açtılar banka hesaplarına el koydunuz.’

”Vay CHP’li belediyeler nasıl dağıtır? Söyledik, herkese eşit davranacağız. CHP’li belediyeler yardım kampanyası açtılar banka hesaplarına el koydunuz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllarca devam ettirdiği aşevi var; banka hesabında biriken paralara el koydunuz. Bu insanlık dışı bir şey.”

‘Banka mevduatının 56,3’ü Amerikan doları ile. Bu nasıl bir millilik?’

Biz yerli ve milliyiz diyorlar, yerli olduğunuzdan şüphem yok ama milli olduğunuz konusunda şüphelerim var. Bir ülkenin milli olduğu parasından anlaşılır, şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin bankalarında mevduatın yüzde 56,3’ü Amerikan doları ile. Bu nasıl bir millilik, nasıl bir politika ki ülkeyi bu hale getirdi. Türk Lirası’nı kim itibarsızlaştırdı, Türk lirasını kim bu hale getirdi?”

’16 istihdam paketi açıkladınız. Her paketten sonra işsizlik arttı.’

”Devlet anonim şirket gibi yönetilmez. Bir iktidarının ekonomik başarıdaki temel ölçüsü yarattığı istihdamdır. Bugün Türkiye’de 10 milyonun üzerinde işsiz varsa o iktidar vatandaşlar için değil bir avuç tefeci için çalışmıştır…

16 istihdam paketi açıkladınız. Her paketten sonra işsizlik arttı. Takip edemedik. Devletin en temel kurumları kapatıldı. Devlette liyakat yok. Tek adam karar veriyor.”

YORUM YAP